Vrána pomohl desátou trefou sezony k výhře Washingtonu, Rittich se stal první hvězdou zápasu

Útočník Jakub Vrána vstřelil v sobotním utkání NHL jubilejní desátý gól sezony, kterým pomohl Washingtonu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad Buffalem. David Rittich dovedl Calgary k výhře 2:1 na ledě Minnesoty. Český gólman zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich v brance Calgary proti Minnesotě

David Rittich v brance Calgary proti Minnesotě | Zdroj: Reuters

Vrána se trefil z mezikruží střelou bez přípravy a dostal Washington v polovině první třetiny do vedení 2:1. Český útočník, který včera rozhodl o výhře týmu v šestém kole penaltového rozstřelu, tentokrát do závěrečných nájezdů nenastoupil.

Zápas ukončil ve čtvrté sérii Alexandr Ovečkin, který v základní hrací době vyrovnal na 3:3. Ruský útočník bodoval ve čtrnáctém utkání v řadě a v posledních šesti zápasech vždy skóroval.

Calgary se zranila brankářská jednička Mike Smith a Rittich ji skvěle zastoupil. Českého gólmana překonal jen Jordan Greenway, který v úvodu druhé třetiny střelou z pravého kruhu k bližší tyči vyrovnal.

Nerozhodný stav zlomil ve 49. minutě Matthew Tkachuk. Minnesota v závěrečných minutách stupňovala tlak, ale Rittich odolal i při hře čtyř proti šesti, kdy chytil šance Ryanu Suterovi a Eriku Staalovi.

Jakub Voráček, který v předchozích sedmi zápasech bodoval (4+4), vyšel tentokrát naprázdno ve Vancouveru, kde s Philadelphií prohrál 1:5. Flyers se po čtvrté porážce v řadě propadli na poslední místo ve Východní konferenci. Přeskočila je Florida, která díky hattricku Aleksandera Barkova udolala Toronto 4:3 v prodloužení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme