Draisaitl nasázel při kanonádě Edmontonu proti Nashvillu čtyři góly, krok s ním držel McDavid

Útočníci Leon Draisaitl a Connor McDavid dovedli shodně pěti body hokejisty Edmontonu k vítězství v pondělním utkání na ledě Nashvillu 8:3. Draisaitl díky čtyřem gólům a jedné asistenci vylepšil svou bilanci v čele produktivity na 107 bodů. McDavid si jednou brankou a čtyřmi přihrávkami polepšil na 94 bodů. Předstihl tak na druhém místě českého kanonýra Davida Pastrňáka z Bostonu, který má na kontě o tři body méně.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leon Draisaitl (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól do sítě Nashvillu

Leon Draisaitl (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól do sítě Nashvillu | Foto: Mark Humphrey | Zdroj: ČTK / AP

Edmonton o vítězství rozhodl ve třetí části, kterou vyhrál jednoznačně 5:0. Všech pět branek vstřelili hráči Oilers mezi 45. a 50. minutou a třikrát se v této pasáži prosadil Draisaitl.

Brankář Francouz se podruhé v řadě dostal v NHL mezi hvězdy týdne, tentokrát skončil třetí

Číst článek

„Říkám to už pět let. Leon (Draisaitl) je výborný hráč a jsem rád, že si ho konečně cení i široká veřejnost,“ pochválil německého útočníka McDavid, který si potřetí v sezoně připsal pět nebo více bodů za zápas.

Draisaitl vstřelil druhý hattrick v NHL a už nyní překonal své bodové maximum v kariéře. Rekord z minulé sezony vylepšil o dva body. „Vstřelil jsem čtyři góly, takže se cítím dobře. Mám dobrý pocit i z výkonu spoluhráčů, kteří mi to dnes povedenými akcemi dost ulehčili,“ řekl Draisaitl.

Edmonton zvítězil podruhé za sebou a upevnil si druhé místo v Pacifické divizi. Nashville je v Západní konferenci osmý a na pondělního soupeře ztrácí šest bodů. „Dnes jsme tvrdě narazili, ale dostali jsme přesně to, co jsme si zasloužili. Pokud budeme tímto způsobem hrát i v dalších utkáních, budou se takové výsledky opakovat,“ řekl rozzlobený trenér Predators John Hynes.

V bráně Colorada zářil oslavenec

Colorado i bez odpočívajícího brankáře Pavla Francouze porazilo poslední Detroit 2:1 a připsalo si sedmé vítězství v řadě. V brance Avalanche, kterým chybí zraněný Philipp Grubauer, poprvé nastoupil Michael Hutchinson a k výhře přispěl 18 zákroky.

‚Budou chybět delší dobu.‘ Carolina se bude muset obejít bez brankářů Mrázka a Reimera

Číst článek

„Bylo to skvělé, opravdu zábava. Kluci přede mnou hráli tvrdě a soupeře do ničeho nepouštěli. Byl to nejlepší dárek k narozeninám, který jsem si mohl přát,“ prohlásil Hutchinson, který v den utkání oslavil 30. narozeniny.

Colorado na hřišti soupeře vyhrálo podeváté v řadě a drží se na druhém místě Západní konference o bod za St. Louis. „Možná to nebyl náš nejlepší zápas, ale bylo to poslední utkání z třízápasové venkovní série a my ho zvládli. Po třech výhrách se domů vracíme s pořádnou porcí sebevědomí,“ radoval se z povedeného tažení obránce Avalanche Mark Barberio.

Detroit, kterému stále chybí zraněný útočník Filip Zadina, prohrál dvacáté z posledních třiadvaceti utkání a je suverénně nejhorším týmem ligy.

NHL:
Nashville - Edmonton 3:8, Detroit - Colorado 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme