Detroit podlehl New York Islanders 1:4. U jediné branky Red Wings asistoval i Zadina

Český hokejový útočník Filip Zadina si v pondělním utkání NHL připsal asistenci u jediné branky Detroitu, který podlehl doma New York Islanders 1:4 a prohrál podesáté za sebou. Dvacetiletý pardubický odchovanec bodoval podruhé za sebou a má na kontě v této sezoně z pěti zápasů v dresu Red Wings dvě asistence.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:19 3. 12. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Filip Zadina vstřelil v NHL první gól

Český hokejový útočník Filip Zadina hrající za Detroit | Foto: Paul Sancya | Zdroj: ČTK/AP

Detroit prohrával po první třetině po brankách Anderse Leeho a Anthonyho Beauvilliera 0:2 a snížil v polovině utkání v přesilové hře.

Zadina našel z pravého kruhu před brankou volného Tylera Bertuzziho, který ještě Semjona Varlamova nepřekonal, ale z dorážky už skóroval Dylan Larkin.

Jenže za šest minut vrátil Islanders rovněž v početní výhodě dvoubrankový náskok Jordan Eberle, který ještě v závěrečném dějství dovršil výhru. Byly to pro něj v 15. utkání v sezoně vůbec první góly. Detroit nebodoval poosmé za sebou a z uplynulých deseti utkání získal jen dva body.

„Je to další zápas, v němž se nám dařilo vytvářet si šance, ale neproměňujeme je a pak dá gól soupeř. Musíme najít cestu, jak být produktivnější,“ řekl Larkin.

Útočník Zadina odehrál první zápas v sezoně, jeho Detroit ale nestačil na Carolinu

Číst článek

Zadina, jehož si vybral Detroit loni jako šestku draftu, sehrál po příchodu z farmy z Grand Rapids z nižší AHL pátý zápas a na kontě má dvě asistence. V součtu s koncem minulého ročníku má v NHL bilanci pěti bodů (1+4) ze 14 duelů.

Těžkým obdobím prochází také Chicago, které doma podlehlo St. Louis 0:4. Blackhawks si připsali třetí výraznou porážku za sebou, když v předchozím dvojzápase s Coloradem podlehli doma 2:5, a venku dokonce 3:7.

„Odehráli jsme tři naprosto příšerná utkání. A je hodně frustrující, když jste u toho. Musíme se z toho dostat poctivou prací, dál makat a být prostě lepší,“ řekl zkušený bek poražených Brent Seabrook.

V první třetině se zapsali mezi střelce MacKenzie MacEachern a Jaden Schwartz, ve třetí pak zvýraznili rozdíl ve skóre Brayden Schenn a Tyler Bozak. Dvacáté čisté konto v NHL udržel díky 38 zákrokům Jake Allen.

V dresu poražených vyšli naprázdno nejen Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem, ale po sérii 15 zápasů také jedna z klíčových postav Chicaga Patrick Kane. Skončila tak nejdelší bodová série této sezony, Kane si během ní připsal 24 bodů (11+13), předtím nebodoval naposledy 29. října při prohře 0:3 v Nashvillu. Jeho dlouholetý spoluhráč Jonathan Toews tak nebude zrovna v dobrém vzpomínat na 900. zápas v základní části NHL.

Voráček přihrával na vyrovnávací gól Flyers, asistovali také Faksa a Chlapík

Číst článek

Pořádně nastartovat se nedaří ani New Jersey. Zápas v Buffalu pro Devils skončil výpraskem 1:7. I proto se mužstvo krčí na předposledním místě Východní konference a po Detroitu je druhé nejhorší v soutěži.

Hokejisté New Jersey však v pondělí mohli sotva svoji bilanci vylepšit, když prohráli první třetinu 0:5. Během úvodní sedmiminutovky udeřili Jack Eichel, Jeff Skinner a Conor Sheary, který pak zvyšoval i na 4:0.

Až po šestém zásahu Sabres se prosadili i hosté, když skóroval Nico Hischier. U toho také zůstalo, přestože Devils vyslali na domácího brankáře Linuse Ullmarka 45 střel, což je jejich nové maximum v sezoně. „Dochází mi slova, abych vysvětlil, proč hrajeme takhle,“ řekl útočník poražených Taylor Hall. Jeho parťák Pavel Zacha měl nelichotivou bilanci čtyř minusových bodů.

Bodová série pěti zápasů, během níž čtyřikrát slavili výhru a přemohl je pouze Boston, skončila New Yorku Rangers. Prohráli doma s Vegas 1:4, Golden Knights se naopak dočkali poprvé od začátku sezony třetí výhry po sobě. Hlavní podíl na ní měl útočník Alex Tuch, jenž se prosadil dvakrát v úvodních čtyřech minutách.

„Nebyli jsme připravení naskočit do zápasu naplno hned od začátku. Vypadali jsme líně,“ přiznal kouč poražených David Quinn.

V souboji dvou kalifornských celků přehrál Anaheim nejhorší celek Západní konference Los Angeles 4:2 a má tak na Kings k dobru čtyři body.

NHL:
Buffalo - New Jersey 7:1 (5:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. a 17. Sheary, 3. Eichel, 5. Skinner, 20. Asplund, 25. V. Olofsson, 33. Jokiharju - 29. Hischier. Střely na branku: 32:45. Diváci: 15 422. Hvězdy zápasu: 1. J. Larsson, 2. Eichel, 3. Sheary (všichni Buffalo)

NY Rangers - Vegas 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky: 36. B. Lemieux - 2. a 4. Tuch, 25. R. Smith, 27. Pacioretty. Střely na branku: 30:32. Diváci: 16 325. Hvězdy zápasu: 1. Tuch, 2. M. Subban, 3. Pacioretty (všichni Vegas)

Detroit - NY Islanders 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 31. D. Larkin (Zadina) - 37. a 54. Eberle, 9. A. Lee, 14. Beauvillier. Střely na branku: 31:25. Diváci: 17 510. Hvězdy zápasu: 1. Varlamov, 2. Eberle, 3. Barzal (všichni NY Islanders)

Chicago - St. Louis 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky: 3. MacEachern, 15. Schwartz, 49. B. Schenn, 59. Bozak. Střely na branku: 38:30. Diváci: 21 204. Hvězdy zápasu: 1. J. Allen, 2. MacEachern (oba St. Louis), 3. J. Toews (Chicago)

Anaheim - Los Angeles 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky: 6. a 60. D. Grant, 10. Silfverberg, 27. Rowney - 27. MacDermid, 32. Prochorkin. Střely na branku: 20:36. Diváci: 15 434. Hvězdy zápasu: 1. Rowney, 2. D. Grant, 3. H. Lindholm (všichni Anaheim)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme