Po Hronkovi opouští Detroit i Vrána. Český útočník se před uzávěrkou přestupů přesunul St. Louis

Hokejový útočník Jakub Vrána se v NHL stěhuje z Detroitu do St. Louis. Red Wings sedmadvacetiletého pražského rodáka krátce před uzávěrkou přestupů vyměnili za jiného útočníka Dylana McLaughlina a výběr v sedmém kole draftu v roce 2025. Výměnu oznámily oba kluby na sociálních sítích. Po Filipu Hronkovi je Vrána druhým českým hráčem, který v krátké době opouští Detroit.

Detroit Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Jakub Vrána v dresu Detroitu

Útočník Jakub Vrána v dresu Detroitu | Foto: Raj Mehta | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

Vrána v tomto ročníku odehrál za Detroit pouze pět utkání. Po dvou říjnových duelech nastoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí.

Vránův návrat na led po čtyřech měsících provázel aplaus vestoje, Mrázek vychytal nájezdy

Číst článek

Na konci kalendářního roku Red Wings českého útočníka poslali na farmu a v závěru února se Vrána dočkal dalších tří startů v NHL. Na kontě má pouze gól a přihrávku z říjnového utkání proti New Jersey, na farmě v Grand Rapids si v 17 duelech připsal 11 bodů.

S Detroitem se Vrána loučí po dvou letech, do klubu přišel v únoru 2021 z Washingtonu a v srpnu v novém působišti podepsal tříletou smlouvu na 16,25 milionu dolarů. Za Capitals hrál odchovanec letňanského klubu od roku 2016 a v roce 2018 s nimi získal Stanley Cup.

Bronzový medailista z loňského mistrovství světa odehrál v základní části NHL celkově 326 zápasů, v nichž nastřílel 98 gólů a přidal 91 asistencí. Dalších 38 duelů a osm bodů přidal v play off.

Původně čtyřčlenná česká skupina v Detroitu se před páteční uzávěrkou přestupů zmenšila na polovinu, už ve středu byl vyměněn obránce Filip Hronek do Vancouveru. V klubu tak zatím zůstali útočníci Dominik Kubalík a Filip Zadina. V St. Louis bude Vrána jediným Čechem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme