Místo farmy obhajování Stanley Cupu. Jaškina si z listiny volných hráčů stáhl Washington

Útočník Dmitrij Jaškin se v NHL stěhuje ze St. Louis do Washingtonu. Letošní vítěz Stanleyova poháru získal českého hokejistu z listiny volných hráčů, kam jej Blues museli zařadit před plánovaným přesunem na farmu do San Antonia do nižší AHL.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Jaškin

Dmitrij Jaškin | Zdroj: Reuters

Odchovance Vsetína a bývalého hráče pražské Slavie draftovalo St. Louis v roce 2011 ve druhém kole na 41. místě. V NHL mění Jaškin dres poprvé. Pětadvacetiletý rodák z Omsku v červenci uzavřel s Blues novou roční jednocestnou smlouvu na 1,1 milionu dolarů.

Jan Kovář si na premiéru v NHL počká, Islanders ho poslali na farmu

Číst článek

V přípravě nastoupil ve čtyřech zápasech, připsal si dvě asistence a obdržel čtyři trestné minuty.

V minulém ročníku nasbíral Jaškin v dresu St. Louis v 76 zápasech 17 bodů za šest branek a 11 asistencí. Na kontě má v NHL dohromady 266 utkání a 61 bodů (25+36). Ve 14 duelech play off zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí.

V české reprezentaci se Jaškin představil na Světovém poháru v Torontu v roce 2016 i na letošním mistrovství světa v Dánsku, kde byl se sedmi body za čtyři góly a tři asistence druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme