Kubalík se trefil proti Arizoně, ale Chicago padlo po nájezdech. Obránce Šimka trápí koleno

Český útočník Dominik Kubalík v dresu Chicaga skóroval do sítě Arizony, ale jeho tým nakonec prohrál 3:4 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:24 9. 12. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík slaví gól v dresu Chicaga

Dominik Kubalík slaví gól v dresu Chicaga | Zdroj: Reuters

Kubalík se prosadil v osmnácté minutě tečí střely Connora Murphyho. Arizona, která v utkání přestřílela Chicago 47:29, ale v prostřední třetině vyrovnala. Rozstřel rozhodl Connor Garland, který odstartoval obrat kontaktním gólem na 3:2.

Český útočník skóroval v této sezoně posedmé a v tabulce střelců nováčků je na třetím místě. „Byli jsme po první třetině v dobré pozici a zklamalo mě, co následovalo. Nehráli jsme od druhé třetiny dobře. Nedařily se nám akce, neudrželi jsme se v útočném pásmu. Bod máme díky Robinovi (brankáři Lehnerovi), který byl excelentní,“ konstatoval trenér Chicaga Jeremy Colliton.

Trenér Arizony Rick Tocchet prozradil, že o první přestávce promlouval svým svěřencům do duše. „Říkal jsem jim, že neprohráváme kvůli systému hry, ale že se někteří musejí zlepšit. To se v dalším průběhu utkání stalo,“ vysvětlil kouč. Coyotes jsou překvapením sezony, se 40 body vládnou spolu s Edmontonem Pacifické divizi.

Radim Šimek se vrátil do San Jose, aby podstoupil drobné ošetření menisku a týmu by měl scházet zhruba dva týdny.

Sharks se tak přesunuli už bez českého obránce na Floridu, kde neodčinili den starou prohru 1:7 s Tampou Bay a podlehli 1:5.Hlavní hvězdou zápasu byl vyhlášen domácí gólman Sergej Bobrovskij, který zneškodnil třicet střel.

Výsledky NHL:
Winnipeg - Anaheim 3:2, Florida - San Jose 5:1, Edmonton - Buffalo 2:3 v prodl., Chicago - Arizona 3:4 po sam. nájezdech, Vegas - NY Rangers 0:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme