Simon připravil Crosbymu puk před prázdnou branku, Pittsburgh porazil Tampu Bay

Útočník Pittsburghu Dominik Simon se asistencí podílel na výhře Penguins nad Tampou Bay Lightning 4:2, druhý noční zápas NHL mezi Dallasem a Buffalem rozhodl jediný gól Stars.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon v tísni našel Sidneyho Crosbyho

Dominik Simon v tísni našel Sidneyho Crosbyho | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Tampě Bay se v posledních dnech příliš nedaří. Bodově nejlepší tým celé NHL z posledních pěti zápasů tři prohrál, což se Lightning stalo naposledy v polovině listopadu. V Pittburghu tým z Floridy prohrál díky špatnému úvodu, v polovině deváté minuty prohrával už 0:3.

Bek Michal Moravčík se po rozvázání smlouvy v Montrealu vrací do Plzně

Číst článek

Skóre otevřel Riley Sheahan a okamžitě po druhém gólu Philla Kessela se Tučňáci znovu vrhli do útoku. Hráči Tampy přišli o puk za vlastní brankou a dostal se k němu Dominik Simon, tísněný český útočník našel na druhé straně brankoviště zcela volného Sidneyho Crosbyho, který dal bez problémů svůj 22. gól v sezoně.

Blesky se probudily až v závěru zápasu, branky J. T. Millera a Stevena Stamkose už ale pouze zmírnily konečnou porážku 2:4. Dva body za výhru pomohly Pittsburghu k vylepšení pozice v namačkané Východní konferenci. Aktuálně mají na pátém místě 60 bodů, ale pouze titěrný jednobodový náskok na osmý Columbus.

Další tři body ztrácí Buffalo, které prohrálo pátý z posledních sedmi zápasů. Utkání v Dallasu rozhodl už v úvodu svým 19. gólem v sezoně Jamie Benn, pak už vládli zápasu gólmani Ben Bishop a Linus Ullmark. Gólman Dallasu Bishop byl za čisté konto vyhlášen první hvězdou zápasu.

NHL:

Dallas - Buffalo 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: 9. Jamie Benn. Střely na branku: 27:30. Diváci: 17.986. Hvězdy zápasu: 1. B. Bishop, 2. Jamie Benn (oba Dallas), 3. Ullmark (Buffalo).

Pittsburgh - Tampa Bay 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)

Branky: 4. Sheahan, 9. Kessel, 9. Crosby (Simon), 27. Letang - 56. J.T. Miller, 58. Stamkos. Střely na branku: 22:35. Diváci: 18.514. Hvězdy zápasu: 1. Letang, 2. Kessel, 3. Malkin (všichni Pittsburgh).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme