Dominik Simon čekal na gól skoro dva měsíce, zmírnil porážku Pittsburghu

Útočník Dominik Simon vstřelil v NHL jediný gól Pittsburghu, který podlehl doma St. Louis 1:5. V dalších jedenácti sobotních zápasech už neskóroval žádný český hráč.

Pittsburgh Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon skóroval po dvou měsících

Dominik Simon skóroval po dvou měsících | Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Simon v polovině utkání snižoval na 1:4, když se prosadil střelou zápěstím z pravého kruhu. Čtyřiadvacetiletý pražský rodák dal gól poprvé od 19. ledna, od té doby si ve dvaceti utkáních připsal jen pět asistencí.

Flyers nestačilo tříbrankové vedení, ani góly Gudase s Voráčkem. Frolík a Rittich pomohli k výhře

Číst článek

Žádný jiný hráč Pittsburghu už nepřekonal Jordana Binningtona, který kryl čtyřicet střel a stal se první hvězdou zápasu. Dva góly St. Louis vstřelil obránce Vince Dunn.

Palát bodoval ve třetím utkání za sebou. Český útočník v úvodu závěrečné třetiny vybojoval u hrazení puk a poslal ho na modrou čáru Ryanu McDonaghovi. Obránce Tampy Bay přihrál kotouč Eriku Černákovi, který překonal Bradena Holtby střelou mezi betonu a upravil skóre na 4:2.

Druhým gólem v zápase snížil Alexandr Ovečkin, ale domácí zpečetili výhru dvěma zásahy při powerplay. Hrdinou utkání byl Alex Killorn, autor hattricku.

Krejčí asistoval u prvního gólu zápasu, když z rohu kluziště přistrčil puk Bradu Marchandovi, který uvolnil mezi kruhy skórujícího Patrice Bergerona.

Columbus vyrovnal v sedmnácté minutě a od té chvíle čekali diváci na další gól až do prodloužení. Bonusový bod zařídil Bostonu Marchand v čase 63:30.

Výsledky NHL:
Pittsburgh - St. Louis 1:5, Detroit - NY Islanders 2:1, Los Angeles - Florida 3:4, Winnipeg - Calgary 2:1, Boston - Columbus 2:1 v prodl., Ottawa - Toronto 6:2, Tampa Bay - Washington 6:3, Carolina - Buffalo 4:2, Minnesota - NY Rangers 5:2, Arizona - Edmonton 2:3 v prodl., Montreal - Chicago 0:2, San Jose - Nashville 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme