Dominik Simon se stal hlavní hvězdou zápasu, jeho gól museli přezkoumávat u videa

Útočník Dominik Simon pomohl v pátečním utkání NHL gólem k výhře Pittsburghu 4:0 nad Winnipegem a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Skóroval také Tomáš Nosek, který přispěl brankou a asistencí k vítězství Vegas 3:2 na ledě Anaheimu.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon skóroval ve druhém zápase v řadě

Dominik Simon skóroval ve druhém zápase v řadě | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Simon, který v minulém utkání ukončil šestnáct zápasů trvající gólový půst, zvýšil ve druhé třetině na 3:0 z přečíslení tři na dva. Bezprostředně po celé akci rozhodčí signalizoval, že gól nepadl, protože Connor Hellebuyck ukryl bekhendový pokus českého hráče v lapačce.

Ovečkin se přibližuje k rekordu Gretzkyho. ‚Musel bych hrát snad do šedesáti,‘ říká ruský hokejista

Číst článek

Opakovaný záběr ale prokázal, že se gólman Winnipegu dostal při zákroku s pukem za brankovou čáru. Simon hýřil v zápase aktivitou, na branku vyslal sedm střel.

Nosek si nejdříve připsal přihrávku u úvodní branky zápasu, při které Nate Schmidt propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Anaheim v úvodu druhé třetiny slepeným góly otočil skóre, ale český útočník zhruba v polovině utkání vyrovnal.

Nosek se nejdříve snažil před brankou tečovat střelu a poté si našel odražený puk, který v pádu pohotově doklepl. O 31 sekund později rozhodl Max Pacioretty.

Filip Hronek si připsal poprvé v NHL v jednom utkání dva body, když se podílel dvěma asistencemi na vítězství Detroitu 4:3 v prodloužení nad Nashvillem. Přihrávku zaznamenal ještě Radek Faksa, který s Dallasem porazil Washington 2:1 v prodloužení.

Výsledky NHL:
Pittsburgh - Winnipeg 4:0, Detroit - Nashville 4:3 v prodl., Carolina - Columbus 4:2, Colorado - NY Rangers 6:1, Arizona - New Jersey 2:3 po sam. nájezdech, Dallas - Washington 2:1 v prodl., Anaheim - Vegas 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme