Faksa dal v NHL první gól sezony, Kubalík dvakrát asistoval a brankář Rittich nezabránil porážce Calgary

Hokejový útočník Radek Faksa přispěl v NHL prvním gólem sezony k výhře Dallasu 6:3 na ledě Columbusu. Z českých hráčů bodoval v osmi zápasech úterního programu už jen Dominik Kubalík, i přes jeho dvě asistence ale Chicago podlehlo Carolině 3:4 po nájezdech. David Rittich kryl ve svém druhém startu v ročníku 25 střel, ale nezabránil porážce Calgary 2:3 ve Winnipegu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa

Radek Faksa | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Dallas nasměroval k výhře Pavelski, po jehož dvou tečích mužstvo na začátku druhé třetiny 2:0 a v zápase si připsal čtyři body (2+2). Klíčový náskok si hosté po snížení Columbusu vypracovali mezi 26. až 34. minutou, kdy odskočili třemi trefami na 5:1. Pátý gól dal z dorážky Faksa a vyhnal tím z branky Joonase Korpisala. V dresu domácích nastoupil poprvé od výměny z Winnipegu Patrik Laine a nebodoval.

Chicago ještě v první třetině smazalo ztrátu 0:2 a v 54. minutě vyrovnalo na 3:3. Kubalík si připsal druhou asistenci u první a třetí branky týmu, když byl součástí hezkých akcí na jeden dotek. Zápas rozhodl ve třetí sérii Andrej Svečnikov, který se v rozstřelu prosadil jako jediný. Carolina vyhrála popáté v řadě.

Rittich, který si porážku připsal i v předchozím startu v Montrealu, inkasoval všechny tři góly v úvodních čtrnácti minutách. Českého brankáře překonal v oslabení Trevor Lewis z mezikruží a Derek Forbort zvýšil za půl minuty precizní střelou z levého kruhu. Jihlavský rodák neměl nárok ani na teč Nikolaje Ehlerse, který upravil na 3:1, ale z těžkého startu se oklepal a výbornými zákroky držel tým ve hře. Calgary už ale jen snížilo.

Výsledky NHL: 
Chicago - Carolina 3:4 po sam. nájezdech, St. Louis - Arizona 4:3, Winnipeg - Calgary 3:2, Columbus - Dallas 3:6, Montreal - Vancouver 5:3, Colorado - Minnesota 2:1, Edmonton - Ottawa 4:2, Los Angeles - Anaheim 1:3. Utkání NY Islanders - Buffalo, Pittsburgh - New Jersey byla odložena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme