Pastrňák, Hertl, Chlapík. Slavná NHL nezačne jen s nejlepšími hokejisty, ale i mladými českými talenty

Pozici nejlepšího českého hráče v NHL si v posledních letech drží David Pastrňák. Jakmile v noci na čtvrtek začne nová sezona nejprestižnější hokejové soutěže světa, bude se útočník Bostonu potkávat i s Čechy, kteří si svoji pozici v NHL teprve začínají budovat.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas sice má smlouvu s Carolinou, ale aktuálně hraje na farmě v Charlotte

Martin Nečas sice má smlouvu s Carolinou, ale aktuálně hraje na farmě v Charlotte | Foto: František Kuna

Na kluzištích po Spojených státech a Kanadě se už pohybují poměrně dlouho, ale jejich jména je pro komentátory stále těžké vyslovit. Jména jako Filip Chlapík nebo Pavel Francouz se teď budou učit říkat ti, kteří komentují nejlepší světový hokej.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké mají pozice v týmech NHL čeští hokejisté si poslechněte v příspěvku Františka Kuny

Pokud jste v úryvku krátkého komentáře přípravného zápasu zachytili slovo Šlápik - vězte, že je to české jméno. Když si jméno Filipa Chlapíka najdete na oficiálních stránkách Ottawy, zjistíte důležitou věc. Figuruje totiž na soupisce. Dvaadvacetiletý útočník začne novou sezonu nikoli v nižší AHL v dresu Bellevile, ale právě v NHL v barvách Senators.

Také gólman Francouz na začátku sezony figuruje na soupice Colorada, ale profesionální hokejisté moc dobře ví, že to není záruka, že v týmu zůstane. „Sezonu bych měl začínat v hlavním týmu, což je samozřejmě posun a budu si vážit každé šance, kterou zde dostanu,“ řekl Radiožurnálu devětadvacetiletý rodák z Plzně.

The 2019-20 NHL regular season begins tonight with four games. Here are the opening night rosters that have been made official by NHL teams nhl.com/news/opening-n…

17:04 – 02. 10. 2019

62 265

Své by o tom mohl vyprávět třeba Martin Nečas, který minulou sezonu začal v dresu Caroliny. Nečas je i letos na začátku sezony v prvním týmu.

Legendární číslo 99. Před třiceti lety vyřadil Edmonton dres Wayna Gretzkyho

Číst článek

V soutěži jsou ale i Češi, kteří patří k hlavním oporám týmů. David Pastrňák v Bostonu, Jakub Voráček, který za Philadelphii rozhraje v pátek sezonu v Praze, a také Tomáš Hertl v San Jose. „Mohu být jedním z lídrů a chtěl bych se té pozice chytit,“ přeje si Hertl, který v dresu Sharks vstupuje do své sedmé sezony v NHL.

Na svoji šanci u týmu Sharks bude naopak čekat obránce Radim Šimek. NHL začne v noci na čtvrtek čtyřmi zápasy a v pátek 4. října se v Praze utká Chicago s Philadelphií.

František Kuna, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme