Chytil skóroval ve druhém zápase po sobě, Faksa dal vítězný gól Dallasu

Útočník Filip Chytil skóroval v NHL ve druhém zápase za sebou a gólem pomohl New Yorku Rangers k výhře 3:2 v Bostonu. Za domácí přihrál na jednu branku David Pastrňák. Vítěznou trefu si po asistenci Romana Poláka připsal Radek Faksa, který s Dallasem porazil Winnipeg 4:2. Gól Dominika Simona Pittsburghu nestačil a prohrál 3:7 ve Vegas.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil skóroval ve druhém zápase v řadě

Filip Chytil skóroval ve druhém zápase v řadě | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Gól, kterým Chytil vyrovnal na 1:1, byl velmi podobný tomu z minulého utkání. Devatenáctiletý český útočník nabral na pravé straně rychlost, natlačil se před obránce a střelou do horního rohu překonal Tuukku Raska.

VIDEO: Překvapení pro mladšího bráchu. Tomáše Ritticha vystrašil i nadchnul maskot Calgary

Číst článek

Nešlo ale pro jedinou špatnou zprávu pro Boston v jedné sekundě. Vracející se McAvoy totiž po zakončení natlačil rozjetého Chytila do bostonského brankáře a Rask musel okamžitě střídat.

Pastrňák se naopak blýskl hezkou křížnou přihrávkou, po které zakončoval Brad Marchand do odkryté branky a vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav zlomil v 50. minutě druhým gólem v zápase Mika Zibanejad.

Faksa se prosadil z přečíslení tři na dva. Protiútok vedl Polák, který svému krajanovi přenechal puk zpětnou přihrávkou, a Faksa se trefil z levého kruhu přesně do horního rohu vzdálnější tyče. Český útočník zvyšoval ve 34. minutě na 3:0.

Gólman David Rittich kryl v Edmontonu 22 střel a dovedl Calgary k výhře 5:2. U rozdílové branky asistoval Michael Frolík. Ve vzájemném duelu si připsali po jedné přihrávce Radim Šimek a Ondřej Palát, který se radoval s Tampou Bay z výhry 6:3 nad San Jose. Philadelphia uspěla i s přispěním asistence Jakuba Voráčka 5:2 v Montrealu.

Pittsburgh smazal v úvodu druhé třetiny dvoubrankovou ztrátu. Už po šestnácti sekundách dal kontaktní gól Simon, který hezkou kombinaci zakončoval do zcela odkryté branky.

Český útočník je v novém roce produktivní, zaznamenal sedm bodů (3+4) v devíti zápasech. Vzápětí vyrovnal Sidney Crosby, ale hráči Vegas ještě v prostřední části opět odskočili na rozdíl dvou branek a vedení už nepustili. Hattrick dal Jonathan Marchessault.

NHL:

New Jersey - Anaheim 2:3, Colorado - Los Angeles 7:1, St. Louis - Ottawa 3:2, Dallas - Winnipeg 4:2, Boston - NY Rangers 2:3, Tampa Bay - San Jose 6:3, Nashville - Florida 2:4, Minnesota - Columbus 2:1, Montreal - Philadelphia 2:5, Edmonton - Calgary 2:5, Vegas - Pittsburgh 7:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme