Filip Zadina rozhodl v prodloužení o výhře Detroitu, v přípravě se trefil i Andrej Šustr z Anaheimu

Osmnáctiletý český hokejový útočník Filip Zadina rozhodl ve středečním přípravném utkání o výhře Detroitu na ledě Bostonu 3:2 v prodloužení. Za poražené se trefil David Pastrňák. K vítězství Anaheimu 7:4 nad Los Angeles přispěl gólem obránce Andrej Šustr.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina

Filip Zadina | Zdroj: Facebook/Halifax Mooseheads

Skóre utkání v Bostonu otevřel ve 23. minutě Pastrňák tečí střely Stevena Kampfera od modré čáry. Bruins vzápětí získali vedení 2:0, ale Red Wings ještě ve druhé třetině vyrovnali. Po 24 sekundách nastavení rozhodl Zadina, který z pravého kruhu proměnil ideální přihrávku Lukea Glendeninga.

Brankář Pavel Francouz se poprvé představil v dresu Colorada, pomohl mu k výhře nad Las Vegas

Číst článek

Zadina, jehož draftoval Detroit letos celkově na šestém místě, si v pátém startu v přípravě vylepšil bilanci na dvě branky a jednu asistenci.

„Zlepšuji se každý zápas. Chci v každém hrát. Zvykám si a učím se od spoluhráčů. Je to rychlé, ale je to pro mě dobré, protože chci v této sezoně hrát NHL,“ doplnil Zadina.

V duelu v Bostonu nastoupilo celkem pět českých hokejistů. Se Zadinou se z výhry radovali obránci Filip Hronek a Libor Šulák a útočník Martin Frk.

Šustr si po první asistenci při pondělní výhře nad Arizonou (4:2) připsal i premiérovou trefu v dresu Anaheimu. Sedmadvacetiletý zadák, který celou dosavadní kariéru v NHL strávil v Tampě Bay.

V červenci podepsal jako nechráněný volný hráč s Ducks roční kontrakt, ve 13. minutě střelou od modré čáry zvýšil na 2:0.

Po jedné asistenci si připsali útočníci Martin Kaut z Colorada a Dominik Simon z Pittsburghu. Osmnáctiletý Kaut, jehož Avalanche draftovali letos v prvním kole na 16. pozici, při porážce s Dallasem 1:3 asistoval ve 14. minutě u vedoucí branky Tye Lewise.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme