Flyers nestačilo tříbrankové vedení, ani góly Gudase s Voráčkem. Frolík a Rittich pomohli k výhře

Útočník Michael Frolík přispěl v pátečním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře Calgary 5:1 nad New Yorkem Rangers. Vítězství podpořil 25 zákroky David Rittich. Branku vstřelili také Jakub Voráček a Radko Gudas, kteří ale prohráli s Philadelphií na ledě Toronta v přestřelce 6:7. Gólman Petr Mrázek si po šesti výhrách připsal porážku, když s Carolinou podlehl v Columbusu 0:3.

Philadelphia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček (s číslem 93) dal už svůj 19. gól v sezoně

Jakub Voráček (s číslem 93) dal už svůj 19. gól v sezoně | Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Frolík se stal druhou hvězdou, Rittich třetí. Lepším byl pouze Matthew Tkachuk, který měl prsty ve všech brankách Calgary a připsal si pět bodů za dvě branky a tři přihrávky. Rittich nestačil jen na dělovku Neala Pionka, který vyrovnal ve 12. minutě na 1:1.

Faksa gólem pomohl k vítězství Dallasu, dalších pět Čechů sbíralo asistence

Číst článek

Druhý gól domácích dal tečí střely Marka Giordana Tkachuk. U této branky asistoval i Frolík, který na začátku třetí třetiny zvýšil na 4:1. Kladenskému odchovanci stačilo po krásné přihrávce Tkachuka jen zvednout puk z předbrankového prostoru nad bezmocně ležícího gólmana Alexandara Georgijeva.

Voráček, který si v minulých dvou zápasech odpykal trest za faul na Johnnyho Boychuka z New Yorku Islanders, otevřel skóre. Kladenský odchovanec se prosadil ranou z levého kruhu po vyhraném vhazování.

Z podobné akce zvýšil Gudas na 4:2, když se k němu dostal puk po buly a uspěl střelou zápěstím zpoza levého kruhu. Český obránce se trefil poprvé po téměř třech měsících a potřetí v sezoně.

Philadephia vedla ve 34. minutě dokonce 5:2, ale Toronto pěti góly otočilo zápas na svou stranu. Na obratu se podíleli zejména dvougóloví střelci Jake Muzzin a Auston Matthews. V závěru ještě zápas zdramatizoval svým třetím gólem v utkání James van Riemsdyk. K hattricku mu pomohl i Gudas, jehož střelu u gólu na 2:1 tečoval.

Mrázek vychytal v minulém utkání nulu, ale v Columbusu o čisté konto rychle přišel. Český gólman inkasoval obě branky v úvodních šesti minutách. Nejdříve ho překonal obránce Adam McQuaid střelou od modré čáry, při níž měl Mrázek zakrytý výhled.

U druhé branky zamířil přesně do horního růžku po vyhraném vhazování David Savard. Třetí gól přidali domácí v závěru při powerplay do prázdné branky. Carolině byla málo platná střelecká aktivita 46:20, nepřekonatelnou překážkou se jí stal gólman Sergej Bobrovskij.

Výsledky NHL:
Toronto - Philadelphia 7:6, Columbus - Carolina 3:0, Vancouver - New Jersey 2:3 po sam. nájezdech, Colorado - Anaheim 3:5, Calgary - NY Rangers 5:1, Dallas - Vegas 1:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme