Kubalík gólem v prodloužení rozhodl duel s Rangers, Hronek si připsal asistenci

Český hokejový útočník Dominik Kubalík svým šestým gólem v sezoně dokonal obrat Detroitu v utkání s NY Rangers. Asistencí se na výhře 3:2 v prodloužení podílel i obránce Red Wings Filip Hronek. Martin Nečas po šesti zápasech nebodoval a jeho Carolina podlehla Torontu 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:33 7. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Foto: Wendell Cruz | Zdroj: Reuters

Duel NY Rangers s Detroitem přinesl souboj čtyř českých hokejistů. Libor Hájek s Filipem Chytilem čelili Dominiku Kubalíkovi a Filipu Hronkovi. Lepší vstup do zápasu měla dvojice z Rangers, která v první třetině přihlížela gólům Kaapa Kakka a Miky Zibanejada a radovala se z vedení 2:0.

Red Wings srovnali v průběhu druhého dějství. Ve 23. minutě tečí snížil Matt Luff a vyrovnávací branku obstaral po střele Dylana Larkina útočník Pius Suter. Před Sutterem se k dorážce Larkinovy rány dostal také Hronek, jehož pokus Jaroslav Halák v brance Rangers ještě zlikvidoval.

Rozhodující gól padl v prodloužení v přesilové hře čtyř proti třem. Na konci rychlé kombinace Detroitu byl Kubalík, jenž číhal na zadní tyči a po nahrávce Davida Perrona uklidil puk do odkryté branky. 

„Zůstal jsem u branky úplně sám a viděl jsem, jak se na mě David (Perron) podíval. Doufal jsem, že mi puk pošle,“ popsal rozhodující moment zápasu Kubalík, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu. „Puk skončil v síti, za což jsem moc rád. Dnes jsme si výhru zasloužili,“ dodal český střelec.

Detroitu chyběl Filip Zadina, jenž po bloku střely Ryana Pulocka odkulhal ze sobotního zápasu proti NY Islanders. „Nevypadá to dobře, Filip má nějakou zlomeninu v dolní části těla. Rekonvalescence bude bohužel dlouhodobější,“ řekl o Zadinově zranění trenér Derek Lalonde.

Detroit i bez pardubického rodáka vyhrál potřetí za sebou a ve vyrovnané tabulce Východní konference je čtvrtý. Rangers nasbírali o bod méně a drží osmou pozici.

Možnost posunout se na druhé místo nevyužili hokejisté Caroliny, kteří na vlastním ledě podlehli Torontu a neuspěli poprvé po čtyřech výhrách. Vítěznou branku Maple Leafs vstřelil v polovině třetí třetiny John Tavares.

„Dnes to bylo o trpělivosti. Museli jsme vyhrát spoustu soubojů a potřebovali jsme využít každý volný prostor, který nám soupeř nabídl. Nakonec jsme se srovnali, začali jsme víc tvořit hru a naklonili jsme průběh zápasu na naši stranu,“ popsal utkání Tavares.

Florida s Radkem Gudasem porazila Anaheim 5:3 a v tabulce Východní konference je sedmá. Čtyřmi body řídil výhru Panthers obránce Brandon Montour. Gudas odehrál lehce přes 20 minut a v utkání nebodoval.

Dvěma góly oslavil 27. narozeniny útočník Panthers Sam Reinhart. „Odehráli jsme povedenou první a třetí třetinu. Jsem rád, že jsme náš čtyřzápasový trip zakončili výhrou a před sérií domácích zápasů získali potřebné sebevědomí,“ řekl.

Výsledky NHL

NY Rangers - Detroit 2:3 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 10. Kakko, 17. Zibanejad - 23. Luff, 29. P. Suter (Hronek), 63. Kubalík. Střely na branku: 29:36. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Kubalík, 2. Nedeljkovic (oba Detroit), 3. Halák (NY Rangers).

Anaheim - Florida 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Branky: 28. Henrique, 29. R. Strome, 59. z trestného střílení Lundeström - 43. a 60. Reinhart, 12. Verhaeghe, 23. Montour, 49. Bennett. Střely na branku: 35:46. Diváci: 15.174. Hvězdy zápasu: 1. Montour (Florida), 2. R. Strome (Anaheim), 3. Knight (Florida).

Carolina - Toronto 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 9. Noesen - 39. Järnkrok, 49. Tavares, 57. Nylander. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18.463. Hvězdy zápasu: 1. Tavares (Toronto), 2. Noesen (Carolina), 3. Källgren (Toronto).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme