Vejmelkovi se konečně zadařilo proti Nashvillu a 29 zákroky přispěl k výhře Arizony. Bodoval i Hronek

Český brankář Karel Vejmelka kryl v souboji s Nashvillem 29 střeleckých pokusů a vychytal Arizoně výhru 4:2. V posledních pěti zápasech Vejmelka pomohl svému týmu k devíti bodům. Coyotes v nich ztratili pouze proti St. Louis, kterému podlehli 5:6 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vejmelka podal spolehlivý výkon

Vejmelka podal spolehlivý výkon | Foto: Christopher Hanewinckel | Zdroj: Reuters / USA TODAY

Nashville doposud nepatřil mezi Vejmelkovy oblíbené soupeře, ve všech třech zápasech v minulém ročníku od Predators obdržel čtyři branky. V posledním střetnutí český gólman inkasoval čtyřikrát během úvodních šesti minut a s pouhými dvěma úspěšnými zásahy zamířil na střídačku.

Tentokrát Vejmelka podal spolehlivý výkon. Proti týmu, jenž ho v roce 2015 draftoval, inkasoval pouze dvakrát ve druhé třetině a s úspěšností 93,5 procenta pomohl Coyotes k prodloužení šestizápasové bodové série.

Detroit vyhrál na ledě Vancouveru vysoko 6:1 a vyhrál podruhé za sebou. Z tria českých hokejistů se bodově prosadil pouze obránce Hronek, který asistencí u poslední branky zápasu vylepšil svou sezonní bilanci na 35 bodů.

Dominik Kubalík prodloužil své čekání na přesný zásah již na šest zápasů. Nebodoval ani Filip Zadina, jenž ve čtvrté formaci sbírá zápasovou praxi po zranění třísla.

Výsledky NHL

Ottawa - Calgary 4:3 v prodl., Nashville - Arizona 2:4, Minnesota - Florida 1:2 po sam. nájezdech, Los Angeles - Buffalo 5:2, Vancouver - Detroit 1:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme