Kempný při návratu do NHL asistoval, Washington zvítězil nad Nashwillem. Bodovali i Gudas s Hájkem

Český hokejový obránce Michal Kempný ve svém prvním zápase v aktuálním ročníku NHL pomohl Washingtonu asistencí k výhře 5:3 nad Nashvillem. Ve zredukovaném středečním programu, který nabídl šest zápasů namísto plánovaných jedenácti, se prosadili ještě další dva čeští obránci. V duelu Floridy s NY Rangers nahrál na gól floridský Radko Gudas a do statistik se zapsal také newyorský Libor Hájek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washigton zvítězil nad Nashvillem 5:3

Washigton zvítězil nad Nashvillem 5:3 | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Kempnému k návratu do prvního týmu Washingtonu pomohla personální nouze v obraně Capitals. Trenéru Peteru Laviolettovi chyběla v zápase proti Nashvillu hned čtveřice obránců a i díky tomu dostal Kempný příležitost hned den po svém povolání z farmářského týmu Hershey Bears.

Hodonínský rodák, který se do NHL vrátil po 16 měsících, odehrál ve své obnovené premiéře jednadvacet minut a hned v první třetině po návratu se podílel na brance Nica Dowda. Americký útočník zakončil akci Kempného s Carlem Hagelinem a třetím zásahem korunoval povedenou první třetinu Washingtonu.

Capitals tříbrankový náskok během osmi minut druhé třetiny ztratili, ale ve třetí části rozhodl o výhře domácích Jevgenij Kuzněcov, který v oslabení nachytal Juuseho Sarose v brance Nashvillu. Pojišťující trefu přidal do prázdné branky Hagelin.

Florida i díky Gudasově asistenci porazila NY Rangers 4:3 a posunula se před newyorský celek na pátou pozici ve Východní konferenci. Gudas se v 51. minutě podílel na obratu domácích Panthers z 1:2 na 3:2. O pět minut později zvýšil na rozdíl dvou branek Anthony Duclair. jehož branka se po snížení Chrise Kreidera z poslední minuty ukázala jako vítězná.

Asistenci si v duelu připsal také obránce Rangers Hájek. Odchovanec brněnské Komety se do statistik zapsal ve 33. minutě, kdy se podílel na trefě Miky Zibanejada.

NHL

St. Louis - Edmonton 4:2, Washington - Nashville 5:3, Florida - NY Rangers 4:3, Buffalo - New Jersey 3:4. Zápasy Anaheim - Vancouver a Seattle - Philadelphia se stále hrají.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme