Palát, Hronek i Nečas skórovali a pomohli k výhrám, Zadina přispěl asistencí

V sobotním programu NHL se střelecky prosadili tři čeští hokejisté. Ondřej Palát, Martin Nečas a Filip Hronek gólem pomohli svým týmům k výhrám. Nečasova Carolina rozstřílela Buffalo 6:2 a Palátova Tampa zdolala Boston 3:2 po prodloužení. V prodloužení uspěl také a Hronkův Detroit, který i díky asistenci Filipa Zadiny porazil New York Islanders 4:3.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólová radost Filipů Hronka a Zadiny v dresu Detroitu Red Wings

Gólová radost Filipů Hronka a Zadiny v dresu Detroitu Red Wings | Foto: USA Today Sports, Tim Fuller | Zdroj: Reuters

Utkání Detroitu s Islanders začalo zostra. Ostrovany poslal ve 3. minutě do vedení Cal Clutterbuck, již o pět minut později však díky brankám Hronka a Sama Gagnera vedli domácí Red Wings.

Hronek po vyhraném vhazování vystřelil zápěstím a prudkou ranou do pravého horního rohu překonal brankáře Ilju Sorokina.

Bezchybný výkon. Vejmelka vychytal první nulu v NHL a zapsal se do historie soutěže

Číst článek

Rozhodující moment utkání přišel ve čtvrté minutě nastaveného času, kdy se po kombinaci Zadiny a Piuse Sutera dostal k puku Moritz Seider. Z levého kruhu vystřelil Detroitu pátou výhru v řadě. Naopak Islanders prodloužili své trápení a prohráli již podesáté za sebou.

Sestřih ze zápasu Detroit - NY Islanders:

Tampa rozhodla v prodloužení

Tampa po Palátově brance z 24. minuty vedla 2:0, náskok ale ztratila a definitivně rozhodla až v prodloužení zásluhou Stevena Stamkose.

Palát svůj šestý gól v sezoně vstřelil i s velkým přispěním útočníka Bostonu Tomáše Noska, od jehož brusle se střílená nahrávka českého reprezentanta odrazila za záda přesouvajícího se Jeremyho Swaymana. Tampa vyhrála podruhé za sebou a v Atlantické divizi drží třetí místo, Bruins jsou pátí.

Carolina přestřílela Buffalo

Carolina porazila Buffalo 6:2 a naplno bodovala po třech prohrách za sebou. Pod výhru Hurricanes se krásnou brankou podepsal také Martin Nečas.

Rodák z Nového Města na Moravě zavezl kotouč do útočného pásma v rychlosti obkroužil branku a se štěstím stihl překonat Malcoma Subbana.

Brankář Buffala dokázal výborným zásahem hokejkou puk vyrazit, bohužel pro Sabres však zákrok přišel až poté, co kotouč překročil brankovou čáru.

Výsledky NHL:

Nashville - Montreal 4:3 po prodl., Minnesota - Toronto 4:3 po sam. nájezdech, Boston - Tampa Bay 2:3 po prodl., Carolina - Buffalo 6:2, Detroit - NY Islanders 4:3 po prodl., Florida - St. Louis 4:3 po sam. nájezdech, NY Rangers - Chicago 3:2, Washington - Columbus 3:1, Ottawa - Colorado 6:5 po prodl., Vancouver - Pittsburgh 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme