Florida porazila Washington v prodloužení a postupuje do 2. kola. Faksa asistoval u výhry Dallasu

Radek Faksa asistoval u vítězné branky Dallasu a pomohl Stars k vyrovnání série s Calgary na 3:3. Dallas v domácím prostředí porazili Flames 4:2 a vynutili si sedmý zápas. Hokejisté Floridy vyhráli ve Washingtonu 4:3 v prodloužení a zajistili si postup do druhého kola play off NHL.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleksander Barkov a Alexandr Ovečkin, kapitáni obou týmů

Aleksander Barkov a Alexandr Ovečkin, kapitáni obou týmů | Foto: Alex Brandon - AP Photo | Zdroj: ČTK

Floridu ke čtvrtému vítězství v sérii s Washingtonem dovedla první útočná formace ve složení Claude Giroux, Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe. Kanadsko-finská trojice si mezi sebe rozdělila tři ze čtyř branek a její členové dohromady získali šest kanadských bodů.

Panthers ve třetí třetině otočili vývoj zápasu, díky dvěma brankám se dostali do vedení 3:2 a sahali po postupu. Washington se však nevzdal, v závěru stupňoval svůj tlak a minutu před koncem zásluhou T. J. Oshieho vyrovnal.

V prodloužení byli šťastnější Panthers, jejichž postupovou branku vstřelil v čase 62:46 nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off Verhaeghe.

„Po vyrovnávací brance jsme byli trochu dole, ale pomohla nám přestávka. Řekli jsme si, že když budeme hrát svou hru, dokážeme zápas zlomit na svou stranu,“ řekl Giroux, který se na výhře podílel gólem a dvěma přihrávkami.

Florida přes první kolo play off postoupila poprvé od roku 1996, kdy došla až do finále. V něm podlehla Coloradu. „Je to úžasný pocit. Za devět let v klubu jsem se nikdy nedostal přes první kolo, takže si to opravdu užívám,“ uvedl Barkov.

Pittsburgh, jemuž chyběl zraněný kapitán Sidney Crosby, sice po první třetině vedl 2:0, Rangers ale skóre otočili. O rozhodující branku na 4:3 se postaral minutu a půl před koncem svým druhým zásahem v utkání Chris Kreider.

Dvěma góly a dvěma asistencemi se blýskl švédský centr Zibanejad, který se střelecky prosadil poprvé v sérii. Čtyři přihrávky přidal obránce Fox a Rangers odvrátili i druhý mečbol. Rozhodnout budou moci v pondělí doma v Madison Square Garden.

Dallas v duelu s Calgary vedl již 2:0, náskok ale během čtyř minut druhé části ztratil. Vedení si vzal zpět v 38. minutě, kdy Faksa našel Mira Heiskanena a ten skóroval ranou přes několik clonících hráčů. Ve třetí části si aktivně hrající domácí těsný náskok pohlídali a v poslední minutě přidali trefu do prázdné branky. O postupujícím se tak rozhodne v pondělí v Calgary.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápasy:

Washington - Florida 3:4 v prodl. (konečný stav série 2:4), Pittsburgh - New York Rangers 3:5 (stav série 3:3).

Západní konference - 6. zápas:

Dallas - Calgary 4:2 (stav série 3:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme