Češi pomohli Bostonu k výhře v přípravě na NHL. Mladíček Lauko dal gól, Pastrňák dvakrát asistoval

Devatenáctiletý útočník Jakub Lauko pomohl gólem k vítězství Bostonu v pondělním přípravném utkání před startem NHL nad Philadelphií 4:3 v prodloužení. Dvěma asistencemi přispěl k úspěchu Bruins i ofenzivní lídr David Pastrňák, který měl podíl i na vítězné brance Jakea DeBruska v čase 62:35.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák.

David Pastrňák. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dres Bostonu oblékla celá pětice českých hráčů, kteří jsou v kempu v kádru. Další z opor Bruins, centr David Krejčí, ale strávil na ledě jen minutu a 55 sekund a odstoupil v první třetině kvůli zranění v dolní části těla. Pastrňák i Krejčí nastoupili v přípravě poprvé.

Voráček přispěl v přípravě třemi body k výhře Philadelphie. Frk se poprvé prosadil v novém klubu

Číst článek

Brankář Daniel Vladař chytal v dresu vítězů od začátku třetí třetiny, kdy nahradil Tuukku Raska. Ze 14 střel inkasoval dvě branky. V sestavě nechyběl ani obránce Jakub Zbořil, Flyers se naopak představili bez útočníka Jakuba Voráčka.

Lauko v 10. minutě po sólovém průniku otevřel skóre. Od vlastní modré čáry projel hřiště přes dva bránící hráče a z úhlu z levého křídla překonal brankáře Briana Elliota. Ve třetím vystoupení v letošní přípravě si odchovanec Chomutova vylepšil bilanci na dva body, protože minulé pondělí si při prohře na ledě v New Jersey 3:4 v prodloužení připsal asistenci.

Boston si vybral Lauka loni ve třetím kole draftu na 77. pozici a talentovaný útočník už loni v přípravě za Boston vstřelil ve dvou duelech dvě branky. Potom zamířil od juniorské QMJHL do celku Rouyn-Noranda Huskies, s kterým na konci května vybojoval Memorial Cup.

Lauko pomohl k trofeji pro nejlepší mužstvo juniorských soutěží CHL osmi body za dvě branky a šest asistencí v pěti duelech a získal jako druhý český hokejista Ed Chynoweth Award pro nejproduktivnějšího hráče Memorial Cupu. Předtím se to podařilo v roce 2007 Michalu Řepíkovi rovněž v dresu vítězného celku Vancouver Giants.

Pastrňák si připsal dvě gólové přihrávky

Nejproduktivnější český hráč z uplynulé sezony NHL Pastrňák ukázal své umění po 63 sekundách druhé části. Při kombinaci s Bradem Marchandem vrátil spoluhráči z útoku ideálně puk před odkrytou branku a kanadský útočník dostal Bruins opět do vedení gólem na 2:1 a zareagoval vyrovnání Travise Konecnyho.

Ve 45. minutě vyrovnal Carsen Twarynski, který dopravil puk za ležícího Vladaře při tlaku Flyers před brankovištěm. Za 124 sekund inkasoval český gólman nešťastně v oslabení, když si přihrávku Connora Bunnamana srazil do vlastní branky hokejkou Trent Frederic.

Premiérový gól a druhý bod ve dvou zápasech. Jašek pomohl Vancouveru k vítězství nad Edmontonem

Číst článek

V závěru třetí třetiny ale vynutil prodloužení Chris Wagner. Pastrňák si připsal druhou přihrávku v utkání u vítězné branky na 4:3. V početní výhodě čtyř proti třem se prosadil DeBrusk z dorážky po Marchandově střele.

V programu pěti pondělních duelů se představili ještě další dva čeští hokejisté. Útočník Filip Zadina nechyběl v sestavě Detroitu při prohře na ledě New York Islanders 2:3 v prodloužení a Ondřej Kaše hrál za Anaheim, který prohrál v Los Angeles 0:3.

Přípravné zápasy před NHL:
Boston - Philadelphia 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 10. Lauko, 22. Marchand (Pastrňák), 59. Wagner, 63. DeBrusk (Pastrňák) - 13. Konecny, 45. Twarynski, 47. Bunnaman. Brankář Daniel Vladař (Boston) odchytal 22:30 minuty, inkasoval z 16 střel dvě branky a úspěšnost zákroků měl 87,5 procenta.

Montreal - Toronto 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 22. a 49. Korškov, 26. Archibald.

NY Islanders - Detroit 3:2 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky: 6. a 9. Eberle, 65. A. Lee - 38. Rasmussen, 47. J. Svečnikov.

Vancouver - Ottawa 6:4 (3:1, 2:2, 1:1)
Branky: 12. a 23. Pettersson, 9. J.T. Miller, 17. Edler, 40. Jordie Benn, 45. Horvat - 7. B. Ryan, 30. Anisimov, 34. Balcers, 47. Tierney.

Los Angeles - Anaheim 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 3. J. Carter, 49. D. Brown, 59. Kopitar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme