Pittsburgh zdolal v přípravě Buffalo, Zohorna se poprvé trefil. Zraněný Francouz musel střídat

Hokejový útočník Radim Zohorna přispěl prvním gólem v přípravě na sezonu NHL k výhře Pittsburghu 5:4 po samostatných nájezdech nad Buffalem. Brankář Colorada Pavel Francouz se zranil v utkání s Vegas, které vyhrálo 7:4. Český gólman kryl 18 z 20 střel a opustil hrací plochu v polovině utkání kvůli problémům v dolní části těla. Petr Mrázek předvedl dvacet zákroků a dovedl Toronto k vítězství 6:2 nad Montrealem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Zohorna (vpravo) v přípravném utkání proti Buffalu

Radim Zohorna (vpravo) v přípravném utkání proti Buffalu | Foto: Charles LeClaire | Zdroj: Reuters

Pittsburgh prohrával 0:2 a před startem třetí třetiny ještě 1:3. Manko smazal i díky Zohornovi, který zakončil v 50. minutě rychlý protiútok střelou do odkryté branky a vyrovnal na 3:3.

Buffalo ještě jednou vedlo, ale v čase 59:07 poslal Kasperi Kapanen zápas do prodloužení. Duel rozhodl až v devátém kole rozstřelu Jason Zucker. Zohorna, který byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, při nájezdu neuspěl.

Reichel dal gól a na druhý nahrál, v přípravě na NHL ale body českého útočníka Winnipegu nestačily

Číst článek

Francouz inkasoval v předchozím startu v přípravě dvakrát za půl hodiny hry, než byl střídán. Ve druhém utkání dopadl stejně, jen jeho výměna byla v polovině zápasu za stavu 1:2 vynucená. Podrobnosti o jeho stavu klub neuvedl, Francouz ale vynechal celou minulou sezonu kvůli potížím s kyčlemi, se kterými podstoupil operaci. Kvůli drobnému zranění scházel v sestavě Colorada Martin Kaut.

Hlavním strůjcem výhry Vegas byl Peyton Krebs, jenž jeden gól dal, na tři přihrál a připsal si pět kladných bodů. Dva góly vítězů, kteří v době od 35. do 42. minuty odskočili ze stavu 2:1 na 6:2, vstřelil obránce Alec Martinez.

Mrázek, který minule vychytal čisté konto, inkasoval obě branky v úvodní třetině. Při prvním gólu zápasu jej překonal spoluhráč Mac Hollowell, od jehož chráničů se puk odrazil do branky. Na 2:2 vyrovnal Alex Belzile střelou mezi Mrázkovy betony. Poté už ale střílelo góly jen Toronto, dvakrát se prosadil Nick Ritchie.

Přípravné zápasy před NHL:

Pittsburgh - Buffalo 5:4 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 3:1 - 0:0)
Branky: 26. a 44. O´Connor, 50. Zohorna, 60. Kapanen, rozhodující sam. nájezd Zucker - 6. B. Murray, 16. Hinostroza, 37. Olofsson, 52. Bjork.

Toronto - Montreal 6:2 (3:2, 2:0, 1:0)
Branky: 9. a 11. N. Ritchie, 19. I. Michejev, 32. Menell, 37. Der-Argučincev, 45. Seney - 3. Armia, 17. Belzile. Petr Mrázek odchytal za Toronto celý zápas, inkasoval dva góly z 22 střel a úspěšnost zásahů měl 90,9 procenta.

Colorado - Vegas 4:7 (0:2, 2:2, 2:3)
Branky: 22. a 48. Rantanen, 37. a 52. Burakovsky - 16. a 41. Martinez, 4. Kolesar, 36. R. Smith, 38. W. Karlsson, 42. Krebs, 59. Leschyshyn. Pavel Francouz odchyl polovinu zápasu, inkasoval dva góly z 20 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent.

Vancouver - Seattle 0:4, Los Angeles - Arizona 1:4, NY Islanders - Philadelphia 3:0, Tampa Bay - Florida 2:3, Carolina - Nashville 2:3 v prodl., Dallas - St. Louis 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme