Nosek gólem rozhodl o výhře Vegas. Souboj českých brankářů ovládl Vaněček, Vladař inkasoval osmkrát

Hokejový útočník Tomáš Nosek rozhodl v NHL jediným gólem zápasu o výhře Vegas nad Arizonou a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Stejné ocenění získal i Vítek Vaněček, který kryl v Bostonu 34 střel a dovedl Washington k jasnému vítězství 8:1. Na kanonádě se podílel jednou asistencí Jakub Vrána. Všech osm gólů inkasoval Daniel Vladař.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nosek se prosadil v 51. minutě střelou z mezikruží přes obránce. Český útočník je v poslední době produktivní, připsal si třináct bodů (6+7) v posledních sedmnácti zápasech.

Gólman Vegas Marc-Andre Fleury pochytal všech čtrnáct střel a připsal si 484. výhru v kariéře, čímž se v dlouhodobých statistikách NHL vyrovnal čtvrtému Edu Belfourovi.

Vaněček pustil jediný gól ve 43. minutě za stavu 0:6 z dorážky Craiga Smithe. Český brankář v posledních čtyřech startech zlikvidoval 124 ze 130 střel.

Na druhé straně překonali Vladaře dvakrát T.J. Oshie, Lars Eller a Conor Sheary, který svým druhým gólem v zápase zakončil ve 25. minutě drzý průnik Vrány a zvýšil na 4:0. Vladař chytil 25 střel. David Pastrňák i Jakub Zbořil si za účast na ledě při vstřelené a inkasované brance připsali jeden záporný bod, David Krejčí dva.

Libor Hájek po asistenci Filipa Chytila dal svůj druhý gól sezony, ale s New Yorkem Rangers prohrál s Islanders 2:3 v prodloužení.

Rangers po první třetině prohrávali 0:2, ale ve druhé vyrovnali. Kontaktní gól dal v polovině zápasu Hájek, jehož střela od modré čáry prošla chumlem hráčů až do branky.

Český obránce skóroval po osmnácti zápasech a na ledě byl i u gólu dalšího beka Brendana Smithe na 2:2. Nerozhodný stav zlomil v čase 61:13 Ryan Pulock. Výhru Islanders podpořil jedním gólem Kyle Palmieri, svým prvním od výměny z New Jersey.

Útočník New Jersey Pavel Zacha nedohrál kvůli zranění zápas Pittsburghem. Zacha odstoupil z utkání na začátku druhé třetiny a trenér Lindy Ruff neměl po zápase bližší informace o jeho zdravotním stavu. New Jersey bez českého útočníka podlehlo Pittsburghu 2:5. Hattrickem se blýskl Jake Guentzel.

Výsledky NHL: Philadelphia - Buffalo 3:5, Vegas - Arizona 1:0, New Jersey - Pittsburgh 2:5, Washington - Boston 1:8, Anaheim - Colorado 1:4, NY Islanders - NY Rangers 3:2 v prodl., Nashville - Dallas 3:2 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme