Francouz vychytal v NHL výhru nad Winnipegem, Nečas pomohl srazit Columbus

Hokejový brankář Pavel Francouz přispěl v NHL 25 zákroky k výhře Colorada 6:3 nad Winnipegem. Z českých hráčů bodoval v pátečním programu pouze Martin Nečas, který pomohl asistencí k vítězství Caroliny 4:0 nad Columbusem. Patrick Kane a Brandon Hagel vstřelili hattrick při výhře Chicaga 8:5 nad New Jersey.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Colorada Pavel Francouz, jenž 23 zákroky pomohl Avalanche k výhře 2:0 nad Chicagem

Pavel Francouz | Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Francouz pustil všechny góly v úvodní třetině. Překonali jej z dorážky Kyle Connor, tvrdou ranou zpoza levého kruhu Jevgenij Svečnikov a v oslabení udeřil Adam Lowry.

Obrat Colorada z 0:3 odstartoval a řídil Gabriel Landeskog, jenž nasázel hattrick. Dvakrát se prosadil Nathan MacKinnon a zbývají gól vstřelil Andre Burakovsky.

Colorado vede NHL se čtyřbodovým náskokem před Carolinou, která všechny čtyři góly vměstnala mezi 30. až 42. minutou a zúročila střeleckou převahu 50:19.

Sestřih ze zápasu Colorado - Winnipeg:

Postupně se trefili Jordan Staal, Teuvo Teräväinen, Nino Niederreiter a Vincent Trocheck, který se dostal k puku mezi kruhy po dobrém napadání Nečase. Čisté konto si připsal Frederik Andersen.

Kane a Hagel měli na kontě po dvou gólech ve 35. minutě, díky kterým Chicago vedlo 1:0 a otočilo z 1:2 na 4:2. New Jersey, za které skóroval dvakrát Jesper Bratt ztrátu smazalo, ale domácí zápas definitivě zlomili v 55. minutě. Během 41 sekund se do střelecké listiny zapsali Kirby Dach a Ryan Carpenter. Po snížení Devils na 5:6 zkompletovali při hře hostů bez gólmana Kane i Hagel hattrick do prázdné branky.

V obraně Chicaga nastoupil po dvou týdnech Jakub Galvas. Jeho spoluhráč Dominik Kubalík už měsíc neskóroval, v posledních deseti zápasech si připsal jen dvě asistence. Na druhé straně Pavel Zacha ani nevystřelil a od Vánoc nasbíral osm bodů (3+5) v 19 utkáních.

Výsledky NHL:
Carolina - Columbus 4:0, St. Louis - Buffalo 5:3, Colorado - Winnipeg 6:3, Arizona - Vegas 3:1, Chicago - New Jersey 8:5, Anaheim - Los Angeles 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme