Zacha zaznamenal gól a asistenci a pomohl New Jersey k výhře v NHL, Hertl dvakrát přihrával

Český útočník Pavel Zacha se gólem a asistencí podílel na výhře New Jersey. Jeho tým porazil po prodloužení Floridu 4:3. Dvě gólové přihrávky zaznamenal také Tomáš Hertl, jehož San Jose vyhrálo nad Coloradem 5:2. Podíl na brance svého týmu měl také obránce Detroitu Filip Hronek.

Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník New Jersey Pavel Zacha

Český útočník New Jersey Pavel Zacha | Foto: Joel Auerbach | Zdroj: ČTK/AP

Ve 34. minutě zápasu se dostal Zacha po vhazování k puku a objel Aarona Ekblada, hodil si kotouč do jízdy a střelou ke vzdálenější tyči překonal Roberta Luonga. Šestý hráč draftu z roku 2015 zvyšoval už na 3:1 pro Ďábly.

Floridě se ale podařilo vyrovnat a zápas tak dospěl do prodloužení. Minutu po jeho začátku rozhodl o vítězství New Jersey Travis Zajac. I na této brance měl Zacha podíl, když zaznamenal druhou asistenci.

Bod si znovu připsal také český obránce hájící barvy Detroitu - Filip Hronek. Jednadvacetiletý rodák z Hradce Králové přihrál na gól Anthonymu Manthovi. Více důvodů k radosti ale v zápase s Buffalem neměl. Detroit totiž inkasoval sedm gólů a vstřelil jediný. 

Podobné pocity měl také útočník Philadelphie Jakub Voráček, který asistoval u branky Seana Couturiera. Letci ale i přesto prohráli s Carolinou 3:4. Do zápasu zasáhl také Voráčkův spoluhráč Radko Gudas. Na lavičce hostů proseděl celé utkání na střídačce brankář Petr Mrázek.

Hertl měl v zápase s Coloradem prsty na vyrovnávacím gólu Žraloků, na který přihrál obránci Brentu Burnsovi. Druhý kanadský bod si připsal v 6. minutě hry závěrečného dějství, když asistoval u branky Gustava Nyquista. Švédský útočník zvyšoval už na 4:2.

Fanoušci San Jose se v zápase radovali ještě jednou, když výhru jejich týmu do prázdné brány pojistil Micheal Haley.

NHL:
Boston - Tampa Bay 3:6, St. Louis - Vancouver 3:2 po sam. nájezdech, Montreal - Toronto 6:5 po sam. nájezdech, Ottawa - Columbus 2:6, Detroit - Buffalo 1:7, Florida - New Jersey 3:4 v prodl., Philadelphia - Carolina 3:4, Pittsburgh - NY Rangers 3:4 v prodl., Washington - NY Islanders 0:3, Nashville - Chicago 5:2, Dallas - Minnesota 3:0, Arizona - Winnipeg 2:4, Calgary - Edmonton 1:3, Los Angeles - Vegas 5:2, San Jose - Colorado 5:2.

Kryštof Berka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme