Moore z Los Angeles sestřelil hattrickem Edmonton. Buffalo se po dobrém začátku sezony trápí

Žádný český hokejista nezasáhl ve třech zápasech středečního programu NHL do hry. Pouze Petr Mrázek plnil roli náhradního gólmana Chicaga a ze střídačky sledoval prohru týmu 2:5 se St. Louis. Buffalo v souboji dvou nejhorších týmů Atlantické divize podlehlo v Ottawě 1:4 a prohrálo posedmé v řadě. Ve zbývajícím utkání řídil Trevor Moore hattrickem výhru Los Angeles 3:1 v Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Los Angeles Kings slaví gól útočníka Trevora Moora ve druhé třetině zápasu proti Edmonton Oilers

Los Angeles Kings slaví gól útočníka Trevora Moora ve druhé třetině zápasu proti Edmonton Oilers | Foto: Perry Nelson | Zdroj: Reuters

Mrázek se po návratu po zranění třísel pravidelně střídá v brankovišti s Arvidem Söderblomem, který kryl v zápase třicet střel. Oba góly Chicaga vstřelil Andreas Athanasiou, který v prostřední části snižoval na 1:2 a 2:3. St. Louis vrátili v obou případech do tří minut dvoubrankový náskok Ryan O´Reilly a Tyler Pitlick. První dva góly zápasu dali Calle Rosen a Jordan Kyrou. Čtvrtou výhru Blues v řadě pojistil ve 47. minutě Ivan Barbašev.

Ottawa vedla od desáté minuty trefou Austina Watsona. Na začátku druhé třetiny vyrovnal už svou dvanáctou brankou sezony Tage Thompson, ale vzápětí Brady Tkachuk strhl vedení opět na domácí stranu. Výhru zpečetili v závěru Alex DeBrincat a Tim Stützle.

Klíčem k úspěchu Los Angeles bylo, že ubránil nejproduktivnější hráče soutěže Connora McDavida a Leona Draisaitla a že se rozstřílel Moore. Kanadský útočník, který měl před utkáním na kontě v této sezoně dvě branky, otevřel skóre v čase 4:23. Edmonton vyrovnal ve 33. minutě trefou Zacha Hymana, ale v závěru prostřední třetiny se Moore prosadil podruhé a v závěru při hře bez gólmana zkompletoval hattrick.

Výsledky NHL:

Ottawa - Buffalo 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky: 10. Watson, 30. B. Tkachuk, 55. DeBrincat, 60. Stützle - 27. Tage Thompson. Střely na branku: 40:30. Diváci: 13.558. Hvězdy zápasu: 1. Sanderson, 2. A. Forsberg, 3. B. Tkachuk (všichni Ottawa).

 

Chicago - St. Louis 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)

Branky: 28. a 30. Athanasiou - 15. Rosen, 26. Kyrou, 29. R. O'Reilly, 32. Pitlick, 47. Barbašov. Střely na branku: 27:35. Diváci: 16.284. Hvězdy zápasu: 1. R. O'Reilly (St. Louis), 2. Athanasiou (Chicago), 3. Kyrou (St. Louis).

 

Edmonton - Los Angeles 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 33. Hyman - 5., 38. a 60. Moore. Střely na branku: 23:32. Diváci: 16.943. Hvězdy zápasu: 1. Moore (Los Angeles), 2. Hyman (Edmonton), 3. Arvidsson (Los Angeles).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme