Voráček obstaral jediný gól zápasu a Philadelphie vede sérii, Chicago odvrátilo hrozbu vyřazení

Hokejový útočník Jakub Voráček vstřelil v 1. kole play off NHL jediný gól zápasu, kterým zařídil výhru Philadelphie 1:0 nad Montrealem a vedení v sérii 2:1. Chicago porazilo Vegas 3:1, odvrátilo první hrozbu vyřazení a snížilo stav série na 1:3.

Toronto/Edmonton (Aktualizováno: 7:58 17. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček a brankář Carter Hart slaví

Jakub Voráček a brankář Carter Hart slaví | Zdroj: Reuters

Voráček se prosadil už v šesté minutě, když se od jeho těla odrazilo do branky nahození Claudea Girouxe z levého kruhu. Zbytek obstarala největší hvězda zápasu Carter Hart.

Rozhodující a jediný gól zápasu Jakuba Voráčka:

Gólman Philadelphie, ktebý byl v minulém utkání při prohře 0:5 střídán, zneškodnil 23 střel a připsal si první nulu v play off. Stálo při něm i štěstí, protože Montreal zazvonil pětkrát na brankovou konstrukci.

Chicago odmítlo vyřazení

Chicago si už v úvodu vypracovalo dvoubrankový náskok. Skóre otevřel Drake Caggiula, který střelou z předbrankového prostoru zužitkoval pěkný pas Olliho Määtty od zadního mantinelu.

Zvýšil Matthew Highmore, jehož nahození z rohu kluziště si gólman Robin Lehner srazil pravým ramenem do branky. Blackhawks se poprvé v sérii ujali v zápase vedení, a to ještě Dominik Kubalík neproměnil dvě šance.

Vegas, v jehož sestavě opět scházel Tomáš Nosek, brzy snížilo - od modré čáry trefil horní růžek Shea Theodore. Další gól už ale hrdina zápasu Corey Crawford, který kryl 48 střel, nepustil. Chicago pojistilo výhru až jedenáct sekund před koncem, když se při hře bez brankáře prosadil Alex DeBrincat.

1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 3. zápas:

Montreal - Philadelphia 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Západní konference (Edmonton) - 3. zápas:

Vancouver - St. Louis 2:3 v prodl. (stav série: 2:1)

4. zápas:

Chicago - Vegas 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme