Voráček rozhodl o výhře Flyers, první hvězdou zápasu je i Hertl za tři asistence

Hned dva čeští hokejisté si v zápasech NHL vysloužili ocenění pro první hvězdu zápasu. Jakub Voráček vítězným gólem zlomil zápas Philadelphie s New Jersey a ještě přidal dvě asistence. Hned na tři góly přihrával i Tomáš Hertl při výhře San Jose nad NY Islanders.

Philadelphia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček rozhodl o vítězství nad New Jersey

Jakub Voráček rozhodl o vítězství nad New Jersey | Foto: Bill Streicher-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Po kombinaci Hertlova útoku otevřel skóre Timo Meier, který zblízka přehodil beton Robina Lehnera. Další asistenci si český útočník připsal u individuální akce Brenta Burnse, který dostal San Jose do vedení 2:1.

Vrána skóroval i nahrával, Washington stáhl náskok Floridy a získal bod

Číst článek

Šikovné ruce prokázal Hertl u posledního gólu, při němž se u zadního mantinelu zbavil odrazem o brankovou konstrukci soupeře, vybruslil před branku a jeho střelu dorazil Logan Couture.

Voráček v předchozích třech utkáních nebodoval a trenér Dave Hakstol ho přeřadil z první do druhé útočné řady. Tah se vyplatil. Kladenský odchovanec nejdříve připravil gól na 2:1, když po jeho přihrávce střílel Nolan Patrick do odkryté branky.

Ještě krásnější hokejový moment, kterým rozhodl zápas, vymyslel Voráček v 57. minutě. Český útočník využil v přečíslení dva na jednoho, že obránce soupeře čeká přihrávku, a natlačil se z pravé strany před gólmana Keitha Kinkaida, kterého obelstil forhendovou kličkou.

V závěrečných 65 sekundách Philadelphia přidala ještě dva góly do prázdné branky, u toho posledního Voráček opět asistoval.

David Pastrňák, který v minulých šesti zápasech pokaždé bodoval a nasbíral v nich jedenáct bodů (8+3), vyšel naprázdno ve Vancouveru, kde s Bostonem prohrál 1:2 v prodloužení.

NHL:
Philadelphia - New Jersey 5:2, Carolina - Colorado 1:3, Winnipeg - Arizona 5:3, Los Angeles - Buffalo 1:5, Toronto - St. Louis 1:4, Ottawa - Montreal 4:3 v prodl., Columbus - Chicago 1:4, Minnesota - Tampa Bay 5:4 vprodl., Florida - Detroit 3:4 v prodl., Vancouver - Boston 2:1 v prodl., Vegas - Anaheim 3:1 a Edmonton - Nashville 0:3, San Jose - NY Islanders 4:1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme