Vrána skóroval i nahrával, Washington stáhl náskok Floridy a získal bod

Hokejový útočník Jakub Vrána pomohl Washingtonu v NHL gólem a přihrávkou smazat tříbrankovou ztrátu v pátečním utkání s Floridou, která ale nakonec vyhrála 6:5 po nájezdech. Za poražené si připsal díky asistenci premiérový bod v sezoně obránce Michal Kempný.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána pomohl gólem a asistencí Washingtonu k bodu

Jakub Vrána pomohl gólem a asistencí Washingtonu k bodu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Góly Pastrňáka a Krejčího na výhru Bostonu nestačily, Zacha se v NHL poprvé popral

Číst článek

Washington prohrával už po úvodní třetině 1:4. Jeho jediný gól padl i s přispěním Kempného, který získal ve středním pásmu puk pro Larse Ellera. Dánský útočník podnikl průnik po pravé straně a pěknou přihrávkou uvolnil Johna Carlsona, který střelou do prázdné branky vyrovnal v 16. minutě na 1:1.

Hosté ale třemi slepenými góly odskočili a vyhnali na střídačku Bradena Holtbyho.

Už ve 34. minutě bylo skóre opět vyrovnané. Druhý gól vymyslel Vrána, který vybojoval puk u pravého mantinelu a od modré čáry našel křížnou přihrávkou u tyčky úplně volného Bretta Connollyho. Sociální sítě pak zaujala situace na střídačce, kdy si chtěl Vrána s Connollym ťuknout rukavicemi. Jenže střelec ho ignoroval, tak si český útočník ťuknul sám se sebou. 

Další snížení obstaral český útočník sám, když zakončil přečíslení dva na jednoho po přihrávce Ellera přesnou střelu z první. Po vyrovnání, které zařídil Devante Smith Pelly, šla sice Florida ještě jednou do vedení, které ale ztratila v předposlední minutě.

Přestřelka pokračovala i v penaltovém rozstřelu. Washington proměnil první dva nájezdy, ale Vincent Trocheck uspěl ve třetí sérii v situaci, kdy musel skórovat, aby zápas pokračoval. O kolo později rozhodl Jonathan Huberdeau o první výhře Floridy v nové sezoně.

NHL: 

Washington - Florida 5:6 po sam. nájezdech, Calgary - Nashville 3:5, Dallas - Minnesota 1:3

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme