Vrána nastoupil v elitním útoku a nasměroval Washington k výhře. Neuvirthovi se premiéra nepovedla

Útočník Jakub Vrána se jako jediný český hráč zapsal v jedenácti utkáních sobotního programu NHL mezi střelce. Pražský rodák přispěl třetí trefou sezony k výhře Washingtonu 4:3 v Calgary po samostatných nájezdech. První zápas v ročníku odchytal uzdravený Michal Neuvirth, který inkasoval šestkrát z 22 střel, a s Philadelphií podlehl doma New Yorku Islanders 1:6.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators

Jakub Vrána dal svůj třetí gól v sezoně | Zdroj: Reuters

Vrána nastoupil v elitní formaci po boku Alexandra Ovečkina a Jevgenije Kuzněcova, po jehož přihrávce otevřel střelou do odkryté branky skóre zápasu. První bod získal v dresu Washingtonu Dmitrij Jaškin, když asistoval a poté i clonil před brankou u gólu Matta Niskanena na 3:2.

Mám šanci dostat se zpátky, říká Martin Nečas. O návrat do NHL bojuje na farmě

Číst článek

Calgary, které chtělo odčinit debakl 1:9 od Pittsburghu, vyrovnalo v předposlední minutě, ale v nájezdech byli úspěšnější hosté. Bonusový bod vystřelil Washingtonu ve čtvrté sérii Nicklas Bäckström. V dresu domácích nastupoval Michael Frolík až ve čtvrté formaci a brankář David Rittich zůstal na střídačce.

Třicetiletý Neuvirth se zranil koncem září v přípravném kempu a kvůli problémům s třísly byl od začátku sezony mimo hru. Ve středu jej vedení Flyers poslalo rozchytat se na farmu a test v AHL zvládl. Návrat do NHL ale českému gólmanovi zhořkl. Neuvirth už v prvních 25 minutách lovil puk ze sítě třikrát.

Po snížení Philadelphie inkasoval Neuvirth zbylé tři branky v rozmezí 49. až 52. minuty. Jeho spoluhráč Jakub Voráček byl u čtyř inkasovaných branek a při jeho vyloučení uzavřel skóre Anders Lee, který v zápase nasbíral čtyři body (1+3). Flyers prohráli potřetí za sebou s celkovým skóre 2:13.

NHL:
New Jersey - Florida 3:2, Philadelphia - NY Islanders 1:6, Nashville - Edmonton 3:5, Calgary - Washington 3:4 po sam. nájezdech, Boston - Montreal 0:3, Vancouver - Pittsburgh 0:5, Columbus - Buffalo 5:4 v prodl., St. Louis - Chicago 7:3, Minnesota - Colorado 3:2, Arizona - Tampa Bay 7:1, Toronto - Winnipeg 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme