Ruttův gól Chicagu k bodům nepomohl, Palát při návratu po zranění založil rozhodující akci

Obránce Chicaga Jan Rutta dal v NHL svůj druhý gól v sezoně, jeho střela ale pouze zmírnila porážku Blackhawks ve Winnipegu. Po měsíční pauze zaviněné zraněním se do sestavy Tampy Bay vrátil Ondřej Palát a asistencí pomohl k výhře nad Buffalem, David Pastrňák přihrál na gól Bostonu proti Islanders.

Tento článek je více než rok starý.

Winnipeg (Aktualizováno: 7:07 30. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rutta

Jan Rutta | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jan Rutta dal svou druhou branku v sezoně po české spolupráci. Puk pro něj ve 30. minutě vybojoval kolega z Blackhawks David Kämpf a rodák z Písku téměř od modré čáry prostřelil gólmana Winnipegu Hellebuycka. Rutta v tu chvíli snižoval na 3:4 z pohledu Chicaga.

‚Za chybu se hráčům omluvím a jde se dál.‘ Libor Suchánek odpískal 60 zápasů NHL a získává respekt

Číst článek

Zápas Jets a Blackhawks byl gólově nejbohatší z programu a hlavní hvězdou byl Dán v dresu Winnipegu Nikolaj Ehlers, který hattrickem pomohl domácím k výhře 6:5. Dva góly přidal i Patrick Laine, který završil svou první stovku branek v soutěži.

Ondřej Palát se po zranění v dolní části těla vrátil do sestavy Tampy Bay a byl u výhry 5:4 v souboji o první místo ve Východní konferenci nad Buffalem.

„Pro mě to byl první zápas za měsíc a docela rychlý. První třetina byla nejtěžší, jak šel zápas dál, tak jsem se cítil líp a líp,“ řekl Českému rozhlasu hokejista, který se rozehrával ve čtvrté formaci. „Byl jsem rád, že jsem ze začátku nechodil na všechny situace, trenér mě trošku šetřil. Měl jsem pár střídání, ale jako čtvrtá lajna jsme hráli výborně.“

V 55. minutě si Ondřej Palát připsal druhou asistenci u vítězné branky. „Sergačev mi to dal na červené čáře a viděl jsem, že je tam sám, tak se mu snažil nahrát a vyšlo. Cedric Paquette pak dal krásný gól,“ popsal vítěznou akci.

David Pastrňák si v dresu Bostonu tentokrát připsal asistenci. Ve 33. minutě utkání proti New York Islanders našel v přesilové hře Brada Marchanda, který vyrovnal na 1:1. Sám Pastrňák během zápasu vypálil šestkrát, ale žádná z jeho střel se neujala a souboj došel až do nájezdů, kde ve čtvrté sérii rozhodl o druhém bodu pro Medvědy Ryan Donato.

Výsledky NHL:
Boston - NY Islanders 2:1 po sam. nájezdech, Columbus - Minnesota 4:2, Ottawa - NY Rangers 3:0, Nashville - Arizona 0:3, Winnipeg - Chicago 6:5, Edmonton - Los Angeles 3:2, Tampa Bay - Buffalo 5:4, Vancouver - Vegas 3:4.

vman, jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme