Zůstat a překonat Gretzkého, nebo se vrátit domů? Za dva roky čeká Ovečkina dilema

Odejít z NHL a dohrát závěr kariéry před fanoušky doma v Rusku, nebo zůstat a zkusit překonat bájný rekord legendárního Waynea Gretzkého? Takové dilema bude možná za dva roky řešit hokejový útočník Alexander Ovečkin.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin v dresu Washington Capitals při zápase proti St. Louis Blues

Alexandr Ovečkin v dresu Washington Capitals při zápase proti St. Louis Blues | Foto: Jeff Curry USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Alexandru Ovečkinovi končí za dva roky ve Washingtonu smlouva a ruský kanonýr nedávno připomněl, že zvažuje více možností, jak dále pokračovat. Trojnásobný mistr světa nevyloučil ani možný návrat do KHL.

Ruský hokejista Ovečkin získal poosmé trofej pro nejlepšího střelce NHL. Vstřelil 51 gólů

Číst článek

Jak Ovečkin řekl přímo oficiálnímu webu ruské soutěže, tak vše bude záležet na jeho zdraví. Kontinentální hokejovou ligu prý ale na dálku sleduje a myslí si, že se liga vyvíjí správným směrem.

Uvidíme ovšem, jestli bude mít Ovečkin vůbec chuť se do Ruska vrátit, anebo jestli u něj zvítězí touha překonat střelecký rekord Waynea Gretzkého.

Na 894 tref Waynea Gretzkého momentálně Ovečkinovi chybí 236 branek. To je pořád dost, když k tomu navíc připočteme fakt, že ruskému útočníkovi už bude za necelý měsíc 34 let. Překonání téhle mety se tak může zdát jako nedosažitelné.

Jenže Alexandr Ovečkin si v NHL i v tolika letech stále drží neuvěřitelný průměr skoro padesáti gólů na sezonu. Při takovém tempu by mu tedy stačilo na překonání Gretzkého rekordu necelých pět sezon v zámoří.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme