‚Tak určitě nám chybělo trošku štěstíčka.‘ Přehlídka největších klišé hokejistů z NHL

Klišé a otřepané fráze objevují v rozhovorech napříč všemi sporty, výjimkou není ani hokejová NHL. Oficiální web zámořské soutěže teď ty nejčastější fráze sestříhal do jednoho videa a nechal je okomentovat hokejisty, kteří je sami často používají.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamie Benn

Jamie Benn | Foto: Tim Heitman-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Začali jsme hrát víc náš hokej. Dařilo se nám a daří se nám to dál. Doufám, že to bude tak pokračovat,“ říká na aktuální vítěznou sérii Las Vegas Tomáš Nosek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přehlídka nejotřepanějších frází hokejové NHOL

Co jiného by tak asi chtěl útočník Tomáš Nosek s Las Vegas v NHL hrát, než svůj hokej? Jenže o tom, jak vtipně nebo bizarně odpovědi vyřčené v pozápasovém rozhovoru nakonec vyzní, sportovci dopředu většinou nepřemýšlejí.

Pár minut po zápase s hlavou plnou herních situací na to obvykle nemají ani čas. Někdy si ale na klišé špatně položenou otázkou naběhnou sami novináři.

„Obvykle, když mi položí hloupou otázku, tak s něčím přijdu,“ vysvětluje pro web NHL.com kanadský útočník Nashvillu Ryan Johansen jeden z důvodů, jak se otřepané fráze a klišé v rozhovorech objevují. Nejčastěji se týkají právě skončených zápasů.

Tak třeba Evander Kane:

„Hráli výborně, my ne. Je to tak, jak to je.“

„Nehráli jsme dnes moc dobře. Musíme se zlepšit.“

Claude Giroux:

„Ano, možná jsme dnes prohráli, ale můžeme na tom začít stavět.“

Marc-Andre Fleury:

„Musíme tenhle výkon hodit za hlavu a soustředit se na další zápas. To teď bude důležité.“

Max Domi:

„Když prohrajete, tak nezbývá, než se poučit ze svých chyb a připravit se na další zápas.“

Klišé se týkají i vyhlídek na příští zápasy. Za příklad poslouží Jamie Benn:

„Musíme dát víc gólů než soupeř.“

Josh Manson:

„Víme, že se to zlepší. Očekáváme sami od sebe víc. Víme, že můžeme hrát lépe.“

Někdy ale sportovec nemusí v podstatě ani promluvit a přesto na novináře chrlí jedno známé klišé za druhým. Váhavé „ééé“ z rozhovorů dobře znají nejen sportovní novináři a fanoušci po celém světě.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme