Kempný připravil vítězný gól, Carolina inkasovala osm branek

Obránce Michal Kempný asistoval v pátečním utkání NHL u vítězné branky Washingtonu, který porazil New Jersey 3:0 a připsal si šestou výhru za sebou. Gólman Caroliny Petr Mrázek zůstal celý zápas na střídačce, přestože Hurricanes utrpěli doma debakl od Winnipegu v poměru 1:8.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný slaví gól Washingtonu

Michal Kempný slaví gól Washingtonu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Kempný podpořil ve třetí minutě přečíslení, ve kterém dostal přihrávku mezi kruhy. Český obránce se neukvapil a celou akci vylepšil přihrávkou na André Burakovského, který skóroval do odkryté branky.

NHL v Praze? Příští ročník by měl zahájit zápas Philadelphie s Chicagem

Číst článek

Zbývající dva góly přidali ve třetí třetině Nicklas Bäckström a Lars Eller. Braden vychytal díky 25 zákrokům 35. nulu v kariéře a v klubové historii se vyrovnal vedoucímu Olafu Kölzigovi. New Jersey hrálo opět bez Pavla Zachy, který mu chybí kvůli zranění od poloviny února.

Carolina prohrávala 0:3 už po deseti minutách hry a 0:4 po první třetině, přesto Curtis McElhinney zůstal v brance až do konce a zastavil 21 z 29 střel.

Domácí vstřelili čestný úspěch v padesáté minutě, na který Winnipeg reagoval ještě dalšími třemi zásahy. Nelichotivý klubový rekord vytvořil Nino Niederreiter, který si připsal do statistiky +/- šest záporných bodů.

Klubové statistiky změnil také Aleksander Barkov. Finský útočník je prvním hráčem Floridy, který v jednom zápase přihrál na pět gólů. Z jeho asistencí těžili obránci MacKenzie Weegar a Michael Matheson, kteří skórovali shodně dvakrát. Florida i díky jejich výkonům zvítězila na svém ledě nad Minnesotou 6:2.

NHL:
Florida - Minnesota 6:2, Carolina - Winnipeg 1:8, Washington - New Jersey 3:0, Anaheim - Montreal 8:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme