Kempný podruhé za sebou rozhodl o vítězství Washingtonu, Chytil po pěti zápasech neskóroval

Obránce Michal Kempný zaznamenal v pátečním duelu NHL podruhé za sebou vítězný gól, kterým rozhodl o triumfu hokejistů Washingtonu 3:1 nad Detroitem. Hodonínský rodák se stal třetí hvězdou večera a bodoval potřetí v řadě. Naopak skončila střelecká série Filipa Chytila z New York Rangers, který poprvé po pěti utkáních vyšel naprázdno.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Washingtonu Capitals Michal Kempný ve finále NHL

Michal Kempný v dresu Washington Capitals | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Český obránce se v dresu v týmu z hlavního města prosadil ve 47. minutě a rozhodl tak do té doby vyrovnaný zápas. Po něm ještě pojistil výhru obhájců Stanley cupu jeho kapitán Alexandr Ovečkin.

Útočníci David Krejčí a David Pastrňák pomohli asistencí k výhře Bostonu proti Pittsburghu 2:1 v prodloužení. Nahrávku si připsal také útočník Lukáš Sedlák, jehož Columbus si poradil s Torontem 4:2. Středním útočníkům Filipu Chytilovi a Pavlu Zachovi skončila střelecká série.

Devatenáctiletý Chytil vyšel naprázdno po pěti zápasech a s New York Rangers musel strávit porážku 0:4 od Philadelphie. O dva roky starší Zacha neskóroval po třech utkáních a s New Jersey podlehl New Yorku Islanders 3:4 v prodloužení.

S neúspěchem se musel vyrovnat i brankář David Rittich, jenž 26 zákroky nezabránil prohře Calgary 0:2 ve Vegas. Odchovanec Jihlavy nenavázal na předchozích šest výher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme