Brankář Neuvirth chce zůstat v NHL. Dohodl se na zkušebním kontraktu s Torontem

Hokejový brankář Michal Neuvirth se pokusí navázat na kariéru v NHL. Dohodl se na zkušebním kontraktu s Torontem a v září bude bojovat o místo v týmu. Jednatřicetiletý Neuvirth to v pondělí řekl novinářům po tréninku extraligové Sparty, s níž se bude do odletu do zámoří připravovat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Michal Neuvirth

Brankář Michal Neuvirth | Foto: Catalina Fragoso-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Určitě chci ještě zpátky do NHL. Jednal jsem s pár týmy a nakonec jsme se dohodli s Torontem, takže půjdu na try out k Maple Leafs,“ řekl Neuvirth, který má po vypršení dvouleté smlouvy s Philadelphií na pět milionů dolarů status volného hráče.

Co bude s Mrázkem, Neuvirthem nebo Jaškinem? V NHL začal trh s volnými hráči

Číst článek

„Je to pro mě určitě velká výzva. Když mi zavolali z Toronta, tak jsem pustil z hlavy všechny ostatní týmy. Toronto Maple Leafs - to je čest. Jako Sparta tady v Čechách, takový Real Madrid v hokeji. Jsem z toho nadšený a poperu se o to,“ hlásil nadšeně Neuvirth.

Rodák z Ústí nad Labem Neuvirth má s nejlepší ligou světa bohaté zkušenosti. V NHL debutoval ještě jako hráč Washingtonu v sezoně 2008/09, prošel také Buffalem a New York Islanders. V uplynulém ročníku ale zasáhl v dresu Flyers i kvůli zdravotním potížím pouze do sedmi zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme