New Jersey Devils zvítězili na úvod sezony nad Edmontonem, Pavel Zacha v utkání nebodoval

Hokejisté New Jersey vyhráli v utkání NHL Global Series v Göteborgu nad Edmontonem 5:2 a zvládli úspěšně vstup do nové sezony. Shodně dvěma góly zařídili vítězství Devils útočníci Kyle Palmieri a Travis Zajac. Z výhry se radoval i jediný český zástupce v utkání Pavel Zacha. Jednadvacetiletý útočník nebodoval, ale odvedl spoustu práce v oslabeních, v kterých odehrál tři minuty a 10 vteřin.

Tento článek je více než rok starý.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi New Yersey a Edmontonem v rámci NHL Global Series

Zápas mezi New Yersey a Edmontonem v rámci NHL Global Series | Zdroj: Reuters

Duely základní části NHL hostilo Švédsko pošesté v historii, ale poprvé byl dějištěm Göteborg místo Stockholmu. Ve švédské metropoli se hrálo loni, kdy se vrátily kluby nejlepší ligy světa do Evropy po šestileté pauze.

Pastrňák s Vránou si připsali první góly sezony, obránci Šulák a Hronek za sebou mají debut v NHL

Číst článek

Diváci v hale Scandinavium se dočkali první trefy už v 58. vteřině, kdy na levé straně dostal prostor Palmieri a přesnou střelou z kruhu překonal Cama Talbota.

Oilers vyrovnali v páté minutě. V přesilové hře po rychlém protiútoku nejproduktivnější hráč uplynulých dvou sezon NHL Connor McDavid objel branku a jeho nabídku zužitkoval Milan Lucic.

V závěru úvodního dějství mohl vrátit New Jersey vedení Zacha, ale Talbota nepřekonal. Ve 23. minutě už se Devils radovali, když střelou tentokrát z pravého kruhu využil početní výhodu opět Palmieri. Za 69 vteřin po Talbotově zaváhání při rozehrávce za brankou se po přihrávce Milese Wooda trefil Zajac.

Ve 46. minutě Wood obral o puk Matta Benninga a osamocený Zajac zvýšil blafákem do bekhendu už na 4:1. V 52. minutě po kombinaci McDavida a Lucice ještě vykřesal naději pro Oilers Leon Draisaitl, ale New Jersey si výhru pohlídalo. Výsledek pečetil 89 sekund před koncem při power play do prázdné branky Stefan Noesen.

V této sezoně se budou hrát v Evropě ještě dva zápasy NHL v Helsinkách. Ve čtvrtek 1. listopadu a o den později se ve finské metropoli utká Winnipeg s Floridou.

New Jersey a Edmonton sehrály jen jeden soutěžní duel a vrací se do Severní Ameriky. V přípravě se Devils představili na ledě Bernu a vyhráli 3:2 v prodloužení. Oilers nastoupili na hřišti Kolína nad Rýnem a zvítězili 4:3 v prodloužení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme