Začal 102. ročník NHL. Obhájci titulu deklasovali Boston, první český gól dal Hertl

Prvním čtyřmi zápasy začal nový ročník hokejové NHL. Vítězové Stanley Cupu z Washingtonu začali jednoznačným vítězstvím 7:0 nad Bostonem, Tomáš Hertl ze San Jose dal gól v oslabení.

Tento článek je více než rok starý.

Washington (Aktualizováno: 7:01 4. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl slaví branku proti Anaheimu.

Tomáš Hertl se prosadil hned v prvním zápase | Foto: Jeff Chiu | Zdroj: AP

Po ceremoniálu, ve kterém si hráči i fanoušci Washingtonu připomněli zisk Stanley Cupu, Capitals do zápasu vlétli. Neuběhly ani dvě minuty a obhájci trofeje vedli po gólech Oshieho a Kuzněcova už 2:0.

Začíná nová sezona NHL. Zasáhnout by do ní v prvních zápasech mohly tři desítky Čechů

Číst článek

Když během čtyř minut ve druhé části hry přidali Ovečkin, Down a znovu Kuzněcov další tři góly, vyhnali Tukku Raska z branky Bostonu, nahradil ho Slovák Halák, ten inkasoval ještě dvakrát a Capitals vyhráli 7:0.

Z Čechů byl v sestavě Washingtonu pouze Jakub Vrána. Obhájce Michal Kempný má otřes mozku, Dmitrij Jaškin si na první start za Capitals musí počkat. V sestavě Bostonu nastoupili Davidové Pastrňák a Krejčí.

V zahajovacím zápase soutěže porazilo Toronto Montreal 3:2 v prodloužení, dvěma góly, včetně toho vítězného, zazářil Auston Matthews. Tomáš Plekanec se do sestavy Canadiens nevešel.

První českou branku v novém ročníku dal Tomáš Hertl. Útočník San Jose Sharks ve 38. minutě projel v oslabení až do útočného pásma a po skvělé individuální akci poslal svůj tým proti Anaheimu do vedení.

Jenže Ducks ve stejné početní výhodě stihli vyrovnat a o jejich vítězství 5:2 rozhodli v dalších přesilovkách Rakkel a Henrique. Ondřej Kaše do zápasu v dresu Anaheimu nenastoupil kvůli zranění.

Na soupiskách zámořských týmů jich je na začátku 102. ročníku celkem 33 českých hokejistů, dalších 25 hráčů bojuje o svoji příležitost na farmách.

NHL:

Toronto - Montreal 3:2 v prodl., Washington - Boston 7:0, Vancouver - Calgary 5:2, San Jose - Anaheim 2:5. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme