Linbdlom z Philadelphie musel přerušit kariéru. Lékaři mu diagnostikovali vzácnou formu rakoviny

Hodně krutá zpráva překvapila hokejistu Oskara Lindbloma, který působí v týmu Philadelphie Flyers. Parťákovi Jakuba Voráčka lékaři diagnostikovali vzácnou rakovinu kostí a sezona pro něj předčasně skončila. Vedení klubu uvedlo, že bude třiadvacetiletého hráče během léčby plně podporovat.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oskar Lindblom

Oskar Lindblom | Zdroj: Reuters

Lindblomovi diagnostikovali vzácný Ewingův sarkom, tedy kostní nádor, který se nejčastěji objevuje u novorozenců nebo adolescentů. Švédský hokejista by už během příštího týdne měl začít s léčbou.

„Vedení Flyers udělá vše, aby podpořilo Oskara a zajistí mu tu nejlepší možnou péči. S ohledem na něj a jeho rodinu budeme respektovat jeho soukromí. Pro tuto chvíli nebudeme jeho zdravotní stav dále komentovat,“ uvedl generální manažer klubu Chuck Fletcher v oficiálním prohlášení.

We’re all fighting with @Oskar Lindblom.

22:26 – 13. 12. 2019

6132 29699

Lindblom v aktuální sezoně zasáhl do 30 zápasů a připsal si v nich 18 kanadských bodů za 11 gólů a sedm asistencí. Ewingův sarkom v USA ročně postihne zhruba 200 dětí a mladistvých.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme