Pastrňák je v čele tabulky střelců NHL, Hertl na poslední chvíli prodloužil bodovou sérii

Hokejista David Pastrňák je v čele tabulky střelců NHL. Na dělené první místo se vrátil díky gólu, který dal Carolině a kterým pomohl Bostonu k vítězství 3:2. Tomáš Hertl bodoval už v sedmém zápase v řadě, když 1,3 sekundy před koncem vyrovnal zápas San Jose s Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

Boston (Aktualizováno: 7:07 31. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bostonu David Pastrňák

Útočník Bostonu David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Pastrňák se trefil při přesilové hře, ve které vystřelil z ostrého úhlu, puk propadl brankáři Caroliny pod rukou a doklouzal pár centimetrů za čáru. Český útočník v tu chvíli vyrovnal na 1:1. Výhru Bostonu 3:2 zařídil dvěma góly Brad Marchand.

Frolík gólem do prázdné brány pečetil výhru Calgary nad Torontem

Číst článek

Celkově to byl Pastrňákův 11. gól ve 12 zápasech a tolik jich má zatím pouze Patrick Kane z Chicaga. Český útočník se tak vrátil na první místo tabulky střelců, na kterém už v minulém týdnu byl, jenomže teď měl za sebou dva zápasy bez gólu, takže z něj mezitím spadl.

San Jose Sharks prohráli na vlastním ledě s newyorskými Rangers 3:4 po samostatných nájezdech, bod získali díky Tomáši Hertlovi, který bodoval už v sedmém zápase v řadě. Tentokrát si ale svůj příspěvek nechal opravdu na poslední chvíli.

Ještě dvě sekundy před koncem základní hrací doby Žraloci prohrávali 2:3, Tomáš Hertl si při power-play vyjel před brankoviště a brankáře Lundqvista prostřelil 1,3 sekundy před koncem.

Hertl pak dostal příležitost i v samostatných nájezdech, jenže s bekhendovou kličkou neuspěl. Rozhodl je ve třetím kole jediný úspěšný hokejista Rangers Kevin Shattenkirk.

Podruhé v sezoně se prosadil útočník Pittsburghu Dominik Simon, když v 15. minutě odpověděl na rychlý nástup Islanders. Za stavu 0:2 posouval puk do předbrankového prostoru, kde si ho bruslí srazil do vlastní sítě obránce Ryan Pulock.

Díky Crosbymu sice Tučňáci ještě do první přestávky vyrovnali, Islanders  se ale povedl i zbytek zápasu a odváží si z Pensylvánie dva body za vítězství 6:3.

Brankář David Rittich chytal od začátku zápasu poprvé od 23. října a inkasoval jen z hole Jacka Eichela, který střelou z levého kruhu nad vyrážečku českého gólmana otevřel skóre.

Calgary si vynutilo prodloužení v poslední minutě při powerplay trefou Matthewa Tkachuka a zápas rozhodl v čase 62:40 Johnny Gaudreau.

NHL:

Buffalo - Calgary 1:2 v prodl., Pittsburgh - NY Islanders 3:6, Carolina - Boston 2:3, Columbus - Detroit 3:5, Montreal - Dallas 1:4, Nashville - Vegas 4:1, Edmonton - Minnesota 3:4, Arizona - Ottawa 5:1, Anaheim - Philadelphia 2:3, Tampa Bay - New Jersey 8:3, San Jose - NY Rangers 3:4 po sam. nájezdech

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme