Elitní forma Pastrňáka pokračuje, Francouze z Colorada překonal dvakrát. Hertl neodvrátil prohru

Český hokejový útočník David Pastrňák dvakrát překonal Pavla Francouze v brance Colorada a pomohl Bostonu k výhře 5:1. Jeho spoluhráči z druhé útočné formace Bruins David Krejčí a Pavel Zacha v utkání zaznamenali shodně jednu asistenci. Střelecky se v bohatém sobotním programu dařilo také Tomáši Hertlovi. Jeho dvě branky ale neodvrátily prohru San Jose s Ottawou 2:5. K výhře nevedl ani gól Lukáše Sedláka, Philadelphia podlehla New Jersey 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston vyhrál i čtrnáctý domácí duel v sezoně a ve 23. zápase oslavil již dvacátou výhru. Kanonádu proti obhájcům Stanley Cupu odstartoval Pastrňák ve 14. minutě, kdy v přesilovce napřáhl ze svého oblíbeného místa na vrcholku levého kruhu pro vhazování a poprvé překonal brankáře Francouze.

Podruhé se český kanonýr prosadil po Krejčího přihrávce v úvodu druhé třetiny. Zkušený centr vyslal Pastrňáka do samostatného úniku a v něm si havířovský rodák poradil náramně. Naznačil kličku a forhendovým blafákem vstřelil 16. gól v sezoně. Zároveň šlo o jeho sedmý zásah v posledních šesti utkáních.

V kariéře šestadvacetiletý útočník nasbíral již 256 branek a v historické tabulce českých střelců se posunul před Václava Prospala na 11. místo. Elitní desítku uzavírá Martin Straka, na kterého Pastrňák ztrácí už jen jednu trefu.

Druhým dvougólovým střelcem Bruins byl Trent Frederic. Na jeho první brance se podílel i Pavel Zacha, který se zapojil do vydařené kombinace s Charliem McAvoyem a Charliem Coylem.

Hertl v Ottawě vstřelil obě své branky již v první třetině. Poprvé se prosadil v osmé minutě, kdy z ostrého úhlu dorazil puk za přesouvajícího se brankáře Antona Forsberga a otevřel skóre zápasu. Druhý gól přidal o čtyři minuty později. Po vydařené kombinaci se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti a svým devátým gólem v sezoně vrátil Sharks vedení.

Zbytek zápasu Žralokům nevyšel. Inkasovali čtyři góly a podruhé za sebou prohráli. Ottawa zvítězila počtvrté z posledních pěti zápasů a potvrdila svůj výsledkový vzestup. Dvěma góly a jednou asistencí řídil obrat Senators Claude Giroux.

Philadelphia po vydařeném výkonu podlehla New Jersey 2:3. Sedlák v 56. minutě tečoval střelu obránce Travise Sanheima a svým třetím gólem v sezoně vystřelil Flyers naději na obrat. Devils však vyrovnání nepřipustili a vyhráli sedmnáctý z posledních 19 zápasů.

Výsledky NHL

Minnesota - Anaheim 5:4, Boston - Colorado 5:1, Ottawa - San Jose 5:2, Detroit - Vegas 1:4, Tampa Bay - Toronto 4:3 v prodl., Philadelphia - New Jersey 2:3, Edmonton - Montreal 5:3, NY Rangers - Chicago 2:5, Pittsburgh - St. Louis 6:2. Zápasy Calgary - Washington, Vancouver - Arizona, Seattle - Florida, Los Angeles - Carolina,se stále hrají.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme