Pastrňák dál táhne Boston, v tabulce produktivity NHL je druhý. Asistoval Hronek i Nosek

Český hokejový útočník David Pastrňák gólem a dvěma nahrávkami pomohl Bostonu k výhře 5:1 nad Detroitem. V osmi zápasech nasbíral 15 kanadských bodů a je druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. U jediné branky Red Wings asistoval obránce Filip Hronek, jenž v dosavadním průběhu sezony zaznamenal pět nahrávek.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

Pastrňák všechny tři body posbíral v přesilovkách. Poprvé se do statistik zapsal v půlce druhé třetiny, kdy byl na začátku akce, již gólem zakončil navrátilec po zranění Brad Marchand. Také podruhé připravil gól pro zkušené kanadské křídlo, které návrat na led ozdobilo dvěma trefami a asistencí.

Šestého gólu v sezoně se Pastrňák dočkal v čase 44:34, kdy na svém typickém místě na vrcholku levého kruhu zaklekl do střely a uzavřel skóre zápasu na konečných 5:1.

Havířovský rodák kromě šesti branek zaznamenal také devět asistencí a má tak na kontě stejně bodů jako nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid. Kanadský fenomén je v čele bodovámí kvůli více nastříleným brankám.

Kromě Pastrňáka pomohl Bostonu k výhře také Tomáš Nosek. Pardubický rodák připravil gól pro Craiga Smitha a získal první bod v novém ročníku.

Jedinou branku Detroitu zaznamenal Filip Hronek, jenž v závěru druhé třetiny asistoval u kontaktní branky Adama Erneho na 1:2.

Boston snahy Red Wings o vyrovnání v úvodu třetí části utnul třemi brankami v rozmezí necelých dvou minut a došel si pro sedmou výhru z úvodních osmi zápasů. Detroit prohrál podruhé za sebou.

Výsledky NHL

Boston - Detroit 5:1, Buffalo - Montreal 2:3, Ottawa - Minnesota 2:4, Philadelphia - Florida 4:3, Chicago - Edmonton 5:6, Dallas - Washington 2:0, Nashville - St. Louis 6:2. Seattle - Vancouver 4:5, San Jose - Toronto 4:3 v prodl., Los Angeles - Winnipeg 4:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme