Pastrňák se po zranění vrátil ve výborné formě. Hattrickem a asistencí řídil výhru Bostonu

Hokejový kanonýr David Pastrňák zazářil třemi góly a jednou asistencí při vítězství Bostonu ve středečním utkání NHL na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení. Za poražené jednou skóroval útočník Jakub Voráček, který je s 11 body za tři branky a osm asistencí z 11 utkání nejproduktivnějším českým hráčem v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Bostonu David Pastrňák se raduje z gólu proti Philadelphii

Hokejista Bostonu David Pastrňák se raduje z gólu proti Philadelphii | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák po 12 sekundách otevřel skóre utkání, kdy se prosmýkl kolem Shaynea Gostisbehereho a z úhlu překonal Cartera Harta. Po obratu Flyers na 3:1 ve třetí třetině dalšími dvěma góly v přesilových hrách vynutil prodloužení.

Nejdříve v 53. minutě po povedené kombinaci Bruins zamířil do odkryté branky a v čase 59:45 se prosadil při power play při hře šesti proti čtyřem z dorážky. Dovršil svůj devátý hattrick v kariéře v základní části NHL a ještě jeden další má na kontě v play off.

Po 31 vteřinách nastavení rozhodl v další početní výhodě po jeho přihrávce Patrice Bergeron. Asistenci si připsal také David Krejčí.

Do sezony vstoupil Pastrňák po zářijové operaci kyčle až 30. ledna a ve třech zápasech stihl obhájce Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL nasbírat už sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

Druhou branku Flyers vstřelil ve 42. minutě Voráček, který si u levé tyče našel nabídku od Travise Sanheima a překonal bezmocného Tuukku Raska.

Ve druhém středečním duelu obhájci Stanleyova poháru z Tampy Bay porazili Detroit 5:1 a posunuli se na první místo Centrální divize. Jednou asistencí se na výhře Lightning podílel útočník Ondřej Palát.

NHL
Tampa Bay - Detroit 5:1, Philadelphia - Boston 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme