Pastrňák přispěl dalším gólem k vysoké výhře, Thompson vstřelil pět branek a vyrovnal rekord NHL

Hokejový útočník David Pastrňák skóroval v NHL po přihrávce Davida Krejčího a úvodním gólem zápasu nasměroval Boston k výhře 4:0 v Coloradu. Mimořádný večer prožil Tage Thompson, který se zasloužil pěti brankami a přihrávkou o vítězství Buffala 9:4 v Columbusu. Filip Chytil přispěl gólem k výhře New Yorku Rangers 5:1 v Las Vegas. Tomáš Hertl asistoval u dvou branek San Jose, které podlehlo doma Vancouveru 5:6 v prodloužení.

New York (Aktualizováno: 7:37 8. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Pastrňák se prosadil ve 24. minutě střelou bez přípravy z pravého kruhu, kam mu od zadního mantinelu přihrál Krejčí. Havířovský rodák potvrdil formu, v posledních osmi zápasech dal devět gólů.

Ve zbytku zápasu zvýšili vedení dvěma trefami Taylor Hall a jednou Trent Frederic. Brankář Linus Ullmark potřeboval 23 zásahů k druhé nule sezony. Na druhé straně zůstal Pavel Francouz v roli náhradníka.

Thompson měl v zápase Buffala a Columbusu na kontě čtyři góly už v čase 16:40, rychlejším byl v historii NHL pouze Joe Malone (8:45) v roce 1921. Útočník Buffala je zároveň čtvrtým hráčem, který v soutěži skóroval čtyřikrát v úvodní třetině, čímž vyrovnal rekord NHL.

Sabres vedli po první třetině 6:0 a po druhé 9:2. Na demolici se čtyřmi body podíleli Alex Tuch (1+3) a Jeff Skinner (0+4).

Galapředstavení Tage Thompsona proti Columbusu

Vladař inkasoval proti Minnesotě dvakrát v úvodních dvou a půl minutách. Nejdříve jej překonal tečí Kirill Kaprizov, který skóroval v sedmém utkání v řadě, a poté zakončil Mason Shaw přečíslení dva na jednoho do prázdné branky.

Calgary vstoupilo pro změnu dobře do druhé třetiny a během úvodních čtyř minut otočilo na 3:2. Minnesota vyrovnala v 56. minutě, od modré čáry se prosadil Joe Merill, ale už za třináct sekund odpověděl Rasmus Andersson.

Gól Chytil, asistence Hertla

Rangers rozhodli proti Vegas v rozmezí 46. až 48. minuty, během kterých odskočili z 1:1 na 4:1. Třetí gól týmu vstřelil Chytil, který předchozí dva zápasy vynechal kvůli zranění. Český útočník zakončil rychlý protiútok zblízka nad lapačku Logana Thompsona a dal pátou branku v sezoně.

Hlavním strůjcem úspěchu Rangers byl Mikka Zibanejad, který skóroval ve třetí třetině dvakrát a na jeden gól přihrál.

Hertl hýřil aktivitou, vyslal sedm střel, ale oba body získal za přihrávky. Nejdříve si připsal v přesilové hře druhou asistenci u gólu na 2:3 a po jeho zadovce upravil Kevin Labanc v 52. minutě na 5:4. Při vyloučení Radima Šimka, který se v utkání popral s Dakotou Joshuou, vyrovnal Andrej Kuzmenko. V prodloužení rozhodl o výhře Vancouveru Elias Pettersson.

Sestřih utkání San Jose - Vancouver

Výsledky NHL

Columbus - Buffalo 4:9, Philadelphia - Washington 1:4, Calgary - Minnesota 5:3, Colorado - Boston 0:4, San Jose - Vancouver 5:6 v prodl., Edmonton - Arizona 8:2, Vegas - NY Rangers 1:5.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme