Bekhendová paráda Pastrňáka pomohla Bostonu k vítězství. Trefili se i Nečas s Gudasem

Český hokejový útočník David Pastrňák svým osmým gólem v sezoně pomohl Bostonu k výhře 5:2 nad NY Rangers. Asistencí se na výhře Bruins podílel Pavel Zacha. Střelecky se ve středečním programu prosadili také Martin Nečas a obránce Radko Gudas. Pátým Čechem, který ve čtvrtečním programu bodoval, byl Dominik Kubalík, jenž asistencí pomohl Detroitu k výhře 3:1 nad Washingtonem.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Brad Penner | Zdroj: Reuters

Pastrňák v newyorské Madison Square Garden otevřel skóre zápasu. Ve 13. minutě získal puk v obranném pásmu, sám ho zavezl až před branku Rangers a bekhendovým pokusem z ostrého úhlu překvapil brankáře Šesťorkina.

Český kanonýr se zapsal do statistik pošesté za sebou a s 19 body zůstává třetím nejproduktivnějším hráčem NHL.

Zápas se lámal ve třetí třetině, kterou Bruins vyhráli jednoznačně 4:1 a rozhodli o svém sedmém vítězství v řadě. Uklidňující gól na 4:2 v 51. minutě připravil Zacha, jenž v přečíslení tři na dva připravil ideální pozici pro Jakea DeBruska. Boston i díky příspěvku českých útočníků zůstává nejlepším týmem Východní konference.

Nečas se střelecky prosadil pošesté v sezoně a pomohl Carolině k výhře nad Tampou Bay 4:3 po samostatných nájezdech. Rodák z Nového Města na Moravě krátce po polovině zápasu napřáhl na vrcholku levého kruhu a tvrdou ranou srovnal na 2:2.

V nájezdech se český útočník neprosadil, Hurricanes i přes to bod navíc získali. Rozstřel rozhodl Sebastian Aho.

První gól v sezoně vstřelil obránce Gudas, jenž přispěl k výhře Floridy nad San Jose 4:3 po samostatných nájezdech. Český bek ve 36. minutě dělovkou od modré čáry zvýšil na 2:0 pro Panthers, domácí Sharks ale třemi góly ve třetí třetině zápas otočili.

Prodloužení hostům zařídil Carter Verhaeghe a v samostatných nájezdech přisoudil Floridě bod navíc Sam Reinhart.

Výsledky NHL

Ottawa - Vegas 4:5, Tampa Bay - Carolina 3:4 po sam. nájezdech, NY Rangers - Boston 2:5, Detroit - Washington 3:1, St. Louis - NY Islanders 2:5, Minnesota - Seattle 0:4,Chicago - Los Angeles 2:1 v prodl., Calgary - Nashville 1:4, Edmonton - New Jersey 3:4, Vancouver - Anaheim 8:5, Arizona - Dallas 2:7, Winnipeg - Montreal 3:2 v prodl.,San Jose - Florida 3:4 po sam. nájezdech..

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme