Pastrňák neproměnil dva nájezdy a Boston v NHL znovu prohrál. Chytil s Faksou skórovali

Útočník David Pastrňák vyšel po sérii třinácti zápasů, ve kterých bodoval, podruhé za sebou naprázdno a s Bostonem podlehl doma Philadelphii 2:3 po nájezdech. Havířovský rodák je s 15 zásahy stále nejlepším střelcem soutěže, ale v čele produktivity ho vystřídal Leon Draisaitl, který čtyřmi přihrávkami pomohl Edmontonu k výhře 6:2 v Anaheimu.

New York (Aktualizováno: 9:17 11. 11. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Rangers Filip Chytil

Útočník Rangers Filip Chytil | Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Radek Faksa skóroval ve druhém utkání za sebou a za svůj výkon byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale neodvrátil ve Winnipegu prohru Dallasu 2:3 v prodloužení. Branka Filipa Chytila nestačila New Yorku Rangers, který doma podlehl Floridě 5:6 po nájezdech. 

Francouz vychytal Coloradu výhru nad Columbusem, Hertl byl hvězdou utkání proti Nashvillu

Číst článek

Pastrňák měl velkou šanci rozhodnout zápas v 55. minutě, kdy se postavil za stavu 2:2 podruhé v kariéře NHL k trestnému střílení. Český útočník si před Carterem Hartem trochu přibrzdil, snažil se ho rozhýbat rameny a šel do forhendové kličky, ale gólmana Philadelphie v konečné fázi nepřehodil. „Jen jsem se snažil být trpělivý a šel za pukem,“ uvedl Hart.

Oba se opět střetli i v nájezdech, který Pastrňák musel proměnit, aby zápas pokračoval. Tentokrát zvolil bekhendový blafák, ale Hart mu úmysl vystihl a puk vypíchl.

Boston nabral v první třetině dvoubrankové manko a vyrovnal až dvěma góly ve třetím dějství. „Na začátku jsme byli trochu pomalí,“ přiznal Pastrňák. „Oni létali, jely jim nohy. Měli utkání i včera a na druhý den máte obvykle první třetinu pocit, jako kdybyste nepřestali hrát. Je to o nás. Měli jsme na to být připraveni. Vždy je těžké dohánět ztrátu, proto je dobré, že jsme zabojovali a získali bod,“ dodal.

Češi budují ve Washingtonu kolonii. Gudas, Vrána a Kempný si pomáhají na ledě i mimo něj

Číst článek

Pastrňákovi sice minule připsali v Detroitu druhou asistenci, ale později ji zrušili. Nebodoval ani proti Philadelphii a Boston, který se pohybuje na špičce tabulky, bez jeho příspěvku prohrál oba zápasy.

„Máme skvělý tým a chceme to dokazovat každý zápas. Stejně tak se ale na nás chtějí soupeři vytáhnout,“ řekl Pastrňák. „Hlavně musíme hrát naplno celý zápas. V Detroitu jsme hráli třicet minut, proti Philadelphii až od třetí třetiny,“ podotkl David Krejčí. O čtvrté výhře Philadelphie v řadě rozhodl v rozstřelu Joel Farabee, jeho spoluhráč Jakub Voráček nebodoval.

McDavid zazářil hattrickem

Pastrňák zůstal na třiceti bodech (15+15), Draisaitl mu odskočil na 34 (14+20). Z přihrávek německého útočníka těžil Connor McDavid, který vstřelil hattrick a překonal hranici 400 bodů v kariéře. Lídr Edmontonu je osmým hráčem v historii soutěže, který tuto metu zdolal před 23. narozeninami. Před ním to dokázali Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Peter Šťastný, Eric Lindros, Mike Bossy, Sidney Crosby a Bryan Trottier.

Dallas otočil ve druhé třetině skóre dvěma trefami na 2:1. Do vedení ho poslal Faksa, který nejdříve výborně napadal za brankou a poté tečoval střelu Esy Lindella od modré čáry. Český útočník vstřelil tři góly v posledních dvou zápasech. Winnipeg ale na začátku třetí třetiny vyrovnal trefou Andrewa Coppa a prodloužení rozhodl v čase 60:21 Mark Scheifele.

Faksa se zlepšil na pět gólů, v Dallasu jich dal více jen Roope Hintz (9). I proto si kouč Stars Jim Montgomery posteskl, že mu chybí více branek od klíčových hráčů. Jeden z lídrů Jamie Benn skóroval jen jednou v 18 zápasech. Corey Perry se trefil dvakrát, Joe Pavelski a Tyler Seguin třikrát. „Musí chtít rozhodovat zápasy. U Winnipegu to tak dnes bylo. Naše góly dávali Janmark a Faksa, to jsou hráči třetí a čtvrté řady,“ řekl.

Chytil od povolání z farmy vstřelil čtyři branky v šesti odehraných zápasech. Dvacetiletý útočník se prosadil krásnou individuální akcí, při níž převzal puk na červené čáře, oklamal kličkou obránce a vyrovnal. Odstartoval gólem divokou druhu třetinu, v níž Rangers otočili z 1:2 na 5:4. Florida ale ve 48. minutě vyrorovnala a rozstřel rozhodl Vincent Trocheck.

Pavel Zacha si připsal asistenci u rozdílové branky New Jersey, které zvítězilo ve Vancouveru 2:1. Devils si vypracovali dvoubrankový náskok v úvodní třetině, v níž se během 22 sekund prosadili Wayne Simmonds a Jesper Bratt. Za domácí už jen snížil Brock Boeser.

Filip Hronek pomohl přihrávkou Detroitu k výhře 3:2 nad Vegas. Red Wings v utkání dvakrát vyrovnali, v prvním případě i s přispěním českého obránce. Zápas rozhodl půl minuty před koncem Anthony Mantha.

NHL:
NY Rangers - Florida 5:6 po sam. nájezdech, Winnipeg - Dallas 3:2 v prodl., Vancouver - New Jersey 1:2, Anaheim - Edmonton 2:6, Chicago - Toronto 5:4, Boston - Philadelphia 2:3 po sam. nájezdech, Detroit - Vegas 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme