Pavel Zacha skóroval i asistoval, New Jersey v NHL porazilo Pittsburgh

Útočník Pavel Zacha pomohl v pondělním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře New Jersey 6:3 na ledě Pittsburghu a stal se třetí hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha (vlevo) slaví gól proti Pittsburghu (archivní foto)

Pavel Zacha (vlevo) slaví gól proti Pittsburghu (archivní foto) | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Brněnský rodák Pavel Zacha skóroval poprvé v novém kalendářním roce, v předchozích deseti startech zaznamenal tři asistence.

Pastrňák měl na Utkání hvězd nejpřesnější střelbu, poprvé v dovednostních kláních soutěžila žena

Číst článek

New Jersey potvrdilo, že se mu v této sezoně na Pittsburgh daří a porazilo ho i ve třetím utkání. Klíčový náskok si Devils vypracovali už v rozmezí 14. až 24. minuty, během nichž odskočili na 3:0.

Třetí gól připravil v oslabení Zacha. Český hráč vypíchl na útočné modré čáře puk Jevgeniji Malkinovi a jednou rukou ho přihrál přesně na hůl Briana Boylea, který pohodlně skóroval.

Druhý bod si Zacha připsal v 54. minutě, když v přesilové hře zvýšil z pravého kruhu střelou bez přípravy na 6:2. Jedenadvacetiletý útočník tím potrestal faul Derricka Brassarda, který narazil na hrazení Sami Vatanena. Za nešetrný zákrok byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání.

Philadelphia porazila na svém ledě Winnipeg 3:1 a poprvé v sezoně vyhrála čtyři utkání v řadě. Hlavním strůjcem úspěchu byl dvacetiletý brankář Carter Hart, který kryl 31 střel. Čeští hráči Jakub Voráček a Radko Gudas v utkání nebodovali.

NHL:

Pittsburgh - New Jersey 3:6, Philadelphia - Winnipeg 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme