Deset zápasů, žádný bod. New Jersey poslalo Pavla Zachu na farmu

Český hokejový útočník Pavel Zacha se přesunul z New Jersey na farmu do Binghamtonu do nižší AHL. Jednadvacetiletý centr, jehož si Devils vybrali v roce 2015 jako šestku draftu, v této sezoně NHL v deseti zápasech nebodoval a vyslal jen deset střel na branku.

Tento článek je více než rok starý.

New Jersey Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha bude o návrat do NHL usilovat na farmě

Pavel Zacha bude o návrat do NHL usilovat na farmě | Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters, Český rozhlas

Zacha má platný poslední rok tříletého nováčkovského kontraktu, dosud hrál v AHL jen na konci ročníku 2015/16. V něm se po prvním kempu s Devils přesunul zpět do celku Sarnia Sting do juniorské OHL, ale v jeho závěru stihl premiéru v NHL a sezonu dohrál v Albany v AHL.

Při prvním startu v nejlepší lize světa 10. dubna 2016 zaznamenal Zacha při výhře nad Torontem 5:1 dvě asistence. V AHL si pak ve třech duelech základní části připsal tři body za gól a dvě přihrávky. Stejnou bilanci měl i v pěti duelech play off.

Od další sezony už Zacha pravidelně nastupoval za New Jersey. V ročníku 2016/17 sehrál 70 utkání a nasbíral 24 bodů za osm tref a 16 asistencí. V minulém stihl 69 utkání a bilanci vylepšil na 25 bodů za osm gólů a 17 přihrávek. V pěti utkáních play off se neprosadil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme