Mrázek vychytal naděje Philadelphie na play-off, ke třiceti zákrokům přidal asistenci

Petr Mrázek vychytal v odpoledním utkání NHL hokejistům Caroliny vítězství 5:2 nad Philadelphií, které Flyers definitivně vyřadilo ze hry o play-off. Český gólman měl 30 zákroků, připsal si i asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Carolina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále | Foto: James Guillory-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hurricanes, v jejichž dresu Teuvo Teräväinen a Dougie Hamilton skórovali během 21 sekund ve 14. minutě, zvýraznili v závěru vítězství dvěma góly do prázdné branky při power play soupeře. U čtvrté trefy Jaccoba Slavina v 59. minutě si připsal druhou asistenci Mrázek, jenž zastavil puk za brankou.

Kubalík sní o pražském debutu v NHL. ‚Je super, že dostanu šanci,‘ říká o zájmu Chicaga

Číst článek

„Jo, dobrý pocit. Viděl jsem Bretta Pesce přijíždět, tak jsem mu prostě dal puk. Dneska jsme byli skvělí v obraně, i útočníci v hodně pomáhali,“ chválil po zápase spoluhráče Petr Mrázek.

Český gólman měl nejvíce práce ve třetí třetině, kdy Carolinu výrazně podržel 16 zákroky. Do statistik se nezapsali jeho krajané Jakub Voráček a Radko Gudas z Philadelphie.

Neprosadily se ani české ofenzivní opory Bostonu David Pastrňák a David Krejčí v zápase s Floridou. Panthers na ledě Bruins vyhráli 4:1 a ukončili tak jejich dvanáctizápasovou domácí vítěznou sérii.

NHL:
Carolina - Philadelphia 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky: 14. T. Teräväinen, 14. Hamilton, 52. Faulk, 59. Slavin (Mrázek), 60. McGinn - 13. Giroux, 54. Lindblom. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celé utkání, inkasoval 2 góly z 32 střel a úspěšnost zákroků měl 93,75 procenta. Střely na branku 32:32. Diváci: 17.833. Hvězdy utkání: 1. Hamilton, 2. Mrázek, 3. T. Teräväinen (všichni Carolina).

Boston - Florida 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 34. Acciari - 16. a 58. Dadonov, 14. Sheahan, 35. Brouwer. Střely na branku: 31:23. Diváci: 17.565. Hvězdy utkání: 1. Luongo, 2. Dadonov, 3. Ekblad (všichni Florida).

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme