Mrázek vychytal únik dvou na brankáře, přesto prohrál. Nestačila ani asistence Hertla

Hokejový brankář Petr Mrázek kryl v NHL 23 střel a zneškodnil i akci, kdy se na něho řítili dva protivníci, ale s Carolinou prohrál ve Winnipegu 1:3. Ze tří utkání nedělního programu NHL bodoval z českých hráčů pouze Tomáš Hertl. Pražský rodák asistoval u jednoho gólu San Jose, které podlehlo v New Jersey 2:3.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek s Carolinou prohrál ve Winnipegu

Petr Mrázek s Carolinou prohrál ve Winnipegu | Foto: Trevor Hagan | Zdroj: ČTK/AP

Mrázek v předchozím startu pustil pět gólů, ale tentokrát držel Carolinu skvělými zákroky. Nejlepší ze všech vytáhl v polovině zápasu, kdy za bezbrankového stavu vychytal přečíslení dva na nikoho. Útočníci Winnipegu Nikolaj Ehlers a Patrik Laine si rychle vyměnili kotouč, ale český gólman jejich záměr přečetl a střelu prvně jmenovaného vyrazil betonem.

Pastrňák opět zářil, hattrickem pomohl deklasovat Detroit 8:2. První branku v NHL si připsal Hronek

Číst článek

Mrázek inkasoval poprvé ve 44. minutě, kdy Blake Wheeler uvolnil v přesilové hře Lainea, který střelou z první nedal českému brankáři šanci. Z dorážky vyrovnal Micheal Ferland, ale Carolina přesto poprvé v sezoně nebodovala, protože v 58. minutě překonal Mrázka z blízka Bryan Little. Třetí gól padl při hře bez brankáře, trefil se Kyle Connor.

New Jersey si udrželo neporazitelnost, přestože v zápase prohrávalo 0:1 a 1:2. U druhé branky San Jose asistoval Hertl, po jehož přihrávce následně Loganu Coutureovi trochu utekl puk, ale celou akci dokončil skórující Timo Meier. Devils vyrovnali trefami Kylea Palmieriho, který i ve třetím utkání sezony dal dvě branky.

Obrat završil ve 44. minutě Jean-Sebastien Dea. Pavel Zacha vyšel opět naprázdno, ale zatímco v předchozích dvou zápasech získal kladný bod do statistiky +/-, tak tentokrát byl na ledě u obou inkasovaných branek.

NHL:
New Jersey - San Jose 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky: 28. a 41. Palmieri, 44. Dea - 24. Pavelski, 36. Meier (Hertl). Střely na branku: 36:39. Diváci: 13.809. Hvězdy utkání: 1. Palmieri, 2. Dea, 3. Hall (všichni New Jersey).

St. Louis - Anaheim 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky: 32. Steen, 36. Bozak - 19. Silfverberg, 48. Street, 55. Cogliano. Střely na branku: 31:31. Diváci: 16.562. Hvězdy zápasu: 1. Cogliano (Anaheim), 2. Steen, 3. Tarasenko (oba St. Louis).

Winnipeg - Carolina 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 45. Laine, 58. Little, 60. Connor - 48. Ferland. Střely na branku: 26:43. Petr Mrázek odchytal za Carolinu 58:02 minuty, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 92 procenta. Diváci: 15.321. Hvězdy zápasu: 1. Brossoit, 2. Morrissey, 3. Little (všichni Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme