Chlapík vstřelil debutový gól v NHL. Ve formě hrající Voráček pomohl gólem a asistencí k výhře Philadelphie

Hokejový útočník Filip Chlapík vstřelil ve dvanáctém startu v NHL svůj první gól v soutěži. Radost mu ale kazí výsledek Ottawy, se kterou podlehl doma Edmontonu 2:6. Ve čtvrtečním programu ligy se prosadil i Jakub Voráček, který pomohl dvěma body Philadelphii brankou k výhře 4:3 nad New Yorkem Rangers.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Philadelphie Jakub Voráček má ohromnou formu

Útočník Philadelphie Jakub Voráček má ohromnou formu | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chlapík, který měl před utkáním na svém kontě dvě přihrávky, tečoval v 55. minutě střelu Mariána Gáboríka a snížil na 2:5. Skóre poté uzavřel Connor McDavid, hlavní hrdina zápasu, který si připsal dvě branky a na další dvě přihrál. Lídr Edmontonu si v produktivitě soutěže vylepšil statistiky na 36 tref a 58 asistencí a vedoucímu Nikitovi Kučerovovi se přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Únik, otočka, gól. Ondřej Kaše po měsíci skóroval v NHL

Číst článek

Voráček ukázal, že patří nejen k nejlepším nahrávačům v lize, ale že má i tah na branku. Kladenský odchovanec bojoval s přesilou Rangers, a i když jeho střelu z mezikruží obránci Rangers zblokovali, tak se dostal k odraženému puku a skóroval. Vzápětí zvýšil vedení Flyers na 3:1 Travis Konecny, který tečoval střelu Radka Gudase.

Další dva čeští hráči asistovali u vítězné branky. Jakub Vrána vybojoval na obranné modré čáře puk a v rychlém protiútoku dva na brankáře přihrál Brettu Connollymu. Ten vstřelil jediný gól zápasu, kterým Washington vyhrál v Detroitu.

Tomáš Hertl získal kotouč po výborném zásahu brankáře Martina Jonese a založil rychlý protiútok, který zakončil Logan Couture. Útočník San Jose rozhodl v prodloužení o výhře domácích 2:1 nad Vegas.

Los Angeles, které před utkáním drželo v Západní konferenci poslední postupové místo do play off, zvítězilo v Coloradu jednoznačně 7:1 díky střeleckému koncertu Anže Kopitara. Slovinský útočník je prvním hráčem Kings od roku 1993, který nasázel v jednom utkání čtyři branky. Před 25 lety se stejný kousek povedl Lucu Robitailleovi.

Výsledky NHL:

NY Islanders - Tampa Bay 6:7, Philadelphia - NY Rangers 4:3, Carolina - Arizona 6:5, Columbus - Florida 4:0, San Jose - Vegas 2:1 v prodl., Detroit - Washington 0:1, Nashville - Toronto 2:5, Chicago - Vancouver 2:5, Colorado - Los Angeles 1:7, Ottawa - Edmonton 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme